İTÜ'de 40 öğrenciye soruşturma protesto edildi

 İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde 1915 Olayları  anmasında çıkan olaylarla ilgili rektörlük tarafından 40 öğrenciye 67 soruşturma açılması,basın açıklaması ile protesto edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen, aralarında öğreti

İTÜ'de 40 öğrenciye soruşturma protesto edildi
 İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde 1915 Olayları  anmasında çıkan olaylarla ilgili rektörlük tarafından 40 öğrenciye 67 soruşturma açılması,basın açıklaması ile protesto edildi.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen, aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de olduğu grup, ‘İTÜ’de özgürlükler soruşturuluyor’ yazılı pankart açarak eylem yaptı. Eyleme HDP milletvekilleri Beyza Üstün, Garo Paylan ve Sezai Temelli de destek verdi.
 
Grup adına basın açıklaması yapan İTÜ öğrencisi Çağla Karakaş, “Geçtiğimiz günlerde İTÜ rektörlüğü 40 öğrenciye 67 soruşturma açtı. Önce okulun özel güvenliği, daha sonra okula çağırdığı polisle saldırdığı öğrencileri, bu kez de soruşturma yoluyla taciz eden rektörlük, İTÜ’de soruşturmaları bir geleneğe dönüştürme çabasındadır. Asırlardır çağdaş olma iddiasındaki İTÜ, artık eğitim değil, soruşturmalarıyla ünlenmiştir” dedi.
 
HDP milletvekili Beyza Üstün de şunları söyledi:
 
 
“Ben EĞİTİM-SEN’liyim. EĞİTİM-SEN, İTÜ Asistan Dayanışması, Tutuklu Öğrenci Girişimi dahil olmak üzere, biz üniversite dayanışma platformunu akademik özgürlükleri yükseltmek ve kurmak amacıyla bir araya geldik. Bütün bu çabalarımız, aslında bu yapılan gerçekten kabul edilemez, faşizan uygulamalara son vermek içindir. Çünkü akademiler binalarla sınırlı değildir. Burada yaşayan herkes, hem eğitim hakkına sahiptir, hem de kendi öz, söyleyeceği her tür hakkı, sözü burada söyleyebilir. Fiili olarak yaşadığımız durum, uygulamaların nereye kadar düştüğünün göstergesidir."
 
 
HDP milletvekili Garo Paylan ise  “Halkımın başına gelen büyük felaketle yüzleşmek için burada anma yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yüzleşme mücadelesinde halkıma verdikleri destek için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Daha sonra açılan soruşturmayı protesto etmek için protestocular, öğrenci belgelerini yaktı. Açıklama sonrası HDP milletvekilleri Beyza Üstün, Garo Paylan ve Sezai Temelli, İTÜ rektörü Mehmet Karaca ile görüşmek üzere rektörlük binasına gittiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler