İlk Ders Zili Bugün Çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Ankara'da Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir tören düzenlenecek. Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katıla

İlk Ders Zili Bugün Çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla, Ankara'da Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir tören düzenlenecek. Ayrıca, tüm illerde de tören yapılacak. Öğrenciler ve öğretmenlerin da katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.

İlköğretim okulları için 121 milyon 722 bin 181, ortaöğretim okulları için de 34 milyon 902 bin 864 olmak üzere toplam 156 milyon 625 bin 45 adet ders kitabı ücretsiz dağıtılacak. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak.


Perşembe günü şenlik var .Eylül ayının 3. haftasının İlköğretim Haftası olması dolayısıyla Türkiye genelinde bazı etkinlikler yapılacak. Bütün okullarda 20 Eylül 2007 Perşembe günü şenlikler düzenlenecek.

Bu şenliklerde velilerin de yardımıyla çeşitli yiyecek ve içeceklerin hazırlanıp şenlik alanında uygun yerlerde öğrencilere ve diğer davetlilere sunulması sağlanacak. Bakanlık, ayrıca "Hoş Geldiniz" broşürü de hazırlamayı planlıyor. Broşürde, velilere, öğretmenleri tanıtıcı bilgiler ile öğrencilerden neler beklendiği, sınıf kuralları ve o yıl yapılacak etkinliklerin neler olacağı konusunda bilgiler içerecek.

"İlköğretim Haftası" süresince Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınevlerince ilköğretim ve okulöncesi eğitim seviyesine uygun kitaplara ilişkin indirimli satış veya ücretsiz dağıtım kampanyalarının düzenlenmesi sağlanacak.

Öğrencilerden sınıf ile ilgili hissettikleri ve beklentilerinin ne olacağına yönelik bir mektup yazmaları istenecek. Bu mektupların hepsi toplanıp yıl sonunda açılmak üzere bir kutuya konulacak. 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25 Ocak 2008'de sona erecek

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler