İhtilal yaptı denildi ilk kez konuştu!

Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildikten sonra kitaplarında 'intihal' yaptığı iddiaları yeniden gündeme gelen Ömer Dinçer, 'Benimle ilgili operasyonu başlatan şu anda içeride, Ergenekon'dan tutuklu olan bir paşa' dedi.İntihal iddiasının tam bir facia

İhtilal yaptı denildi ilk kez konuştu!

Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildikten sonra kitaplarında 'intihal' yaptığı iddiaları yeniden gündeme gelen Ömer Dinçer, 'Benimle ilgili operasyonu başlatan şu anda içeride, Ergenekon'dan tutuklu olan bir paşa' dedi.

İntihal iddiasının tam bir facia olduğunu iddia eden Dinçer, şunları söyledi:

ERGENEKON PROJESİDİR: İntihal iddiası, tam bir faciadır. İntihal beni en çok yaralayan bir olaydır. Ergenekon'un benim müsteşarlıktan alınmam için hazırladığı özel bir projedir. O zaman hepsinin bilgisini de aldım. Çalışma Grubu'nun 20 maddelik stratejik hedeflerinden bir tanesi de Başbakanlık Müsteşarının görevden uzaklaştırılmasıydı.

- Ben Başbakanlık Müsteşarlığı'na geldiğimde, Başbakanlık Müsteşarı'nın oynatmaması gereken taşları oynattım. Başbakanlık Müsteşarı, Türkiye'nin geleneksel anlayışı içerisinde devleti koruyan birisidir. Ben, Başbakanlık Müsteşarı olarak devleti değil, halkı koruyan bir tavır içerisinde oldum. Bu bütünüyle Başbakanlık Müsteşarlığı tarzını değiştiren bir anlayıştır.

POLİS BANA ANLATTI: Kendini devlet yerine koyanları korumadığım için bunlar başıma geldi. Ben o tarihlerde, bütün devletin bilgilerinin aktığı merkezi bir yerde duruyordum. Benimle ilgili operasyonu başlatan şu anda içeride, Ergenekon'dan tutuklu olan bir paşa. O talimatı verdiği günden 3 gün sonra, Emniyet İstihbaratı bana bilgi notu olarak, 'şu paşa şunları şunları şöyle bir şey yapmıştır' dedi.

- Bana tek taraftan gelen bir bilgi olsa ihtiyatla karşılayabilirim. Ama hem Emniyet'ten, hem MİT'ten bunları doğrular bilgiler geldi. Belgeler elimde. Başbakanlık Müsteşarı olmadan benim peşime hiç düşülmedi. Ne olduysa, ben 2003 Ekim'inde müsteşar olduktan sonra oldu.

- Benim o yazdığım İşletme Yönetimine Giriş, İşletme Yönetimi ve Stratejik Yönetim diye 3 seridir. İşletme Yönetimine Giriş kitabını 1994-95'te yazdım. O dönem, ders kitaplarında kaynakça olmazdı, 'ben öyle olmasın, ciddiyet gelsin' diye Türkiye'de ilk kez ders kitaplarında kaynakça göstermeyi başlatan hocalardan birisiyim.

ALINTI 4 YIL SONRA: Ne oldu biliyor musunuz? Kitap1995'te çıkmış. 2003 yılında 6'ncı baskısını yapmışım. 6'ncı baskıyı almışlar - MİT Müsteşarı o dönem bana, 'Bu bir kurmay çalışmasıdır' dedi - Uzmanı olduğunu iddia eden birisi, 2003 yılı baskısını almış, sayfa sayfa, bölüm bölüm karşılaştırmış, 11 kitaptan 51 başlık halinde intihal iddiasında bulundu. Benim o iddia edilen kitapta takriben 500'e yakın dip not var. Ve hiçbir kişi yok ki, iddia edilen kişi o dipnot - kaynakçada olmasın.

- Kitabımın 1995'te çıktığını gözardı etti. 1998-2001 yıllarında basılmış kitaplardan intihal etmiş konuma düştüm. Bu ülke bana onlardan dolayı ceza verdi. Daha komiğini söyleyeyim; kendi kitabımdan, başka bir kitabıma intihal yapmakla da suçlandım ben.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim