İbrahim Özen uyardı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yeni üniversiteler kurulurken illerin gelişmişlik düzeyine de bakılması gerektiğini söyledi. Özen, Trabzon konuşmasında, bacasız sanayi olarak bilinen üniversitelerin bulundukları yerlere

İbrahim Özen uyardı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yeni üniversiteler kurulurken illerin gelişmişlik düzeyine de bakılması gerektiğini söyledi.

Özen, Trabzon konuşmasında, bacasız sanayi olarak bilinen üniversitelerin bulundukları yerlere akademik, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda çok büyük katkılar yaptığını belirtti. Öğrencilerin yüzde 81'inin il dışından geldiğine değinen Özen, KTÜ'nün 43 bine yakın akademik personel, çalışan ve öğrencisi ile Trabzon'a günlük 1 milyon YTL katkı sağladığına dikkat çekti.


İlçelerin Meslek Yüksek Okulu taleplerinin önümüzdeki dönemde masaya yatırılacağını anlatan Özen, Tıp Fakültesi bünyesinde 300 yataklı yeni bir Çocuk Hastanesi kurmayı planladıklarını dile getirdi. Özen, 10 milyar Dolar bütçeli bu yatırımın gerçekleşmesiyle Trabzon'un sağlık kenti olma yolunda önemli bir adım atmış olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Bir soru üzerine, yeni üniversitelerin açılmasına karşı olmadığını ifade eden Özen, üniversite açılırken illerin gelişmişlik düzeyinin de göz önüne alınması gerektiğinin altını çizdi. Özen, "Üniversite alt yapısının her şeyi ile tam olmasını beklediğimizde geç kalmış olabiliriz. Ancak, bir üniversitenin her yönüyle bulunduğu yere katkı sağlayabilmesi için illerin gelişmişlik düzeyinin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum." dedi.

Küresel ısınmaya bağlı olarak Karadeniz Bölgesi'nin önümüzdeki süreçte ekoturizm açısından çok fazla önem kazanacağına vurgu yapan Özen, yaylaların korunması, çarpık yapılanmanın önüne geçilmesi ve hava kirliliği konusunda acil tedbirler alınması gerektiğini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler