Hızır Aktaş: "Bilinçli Meslek seçimi..."

Trabzon'da ilçelerden gelen 12. sınıf öğrencileri KTÜ'de fakülte gezilerini sürdürüyor.

Hızır Aktaş: "Bilinçli Meslek seçimi..."

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile KTÜ’nün ortaklaşa yürüttüğü Kariyer Günleri Projesi “Geleceğimi Planlıyorum” etkinliği kapsamında gerçekleştirilen KTÜ Fakülte Gezileri devam ediyor.

18 ilçeden katılan öğrencilerle 4 farklı ilçe merkezinde 8 farklı panel oturumuyla “Kariyer Günleri: Geleceğimi Planlıyorum” etkinlikleri 19-23 Aralık tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu panellerde toplamda 44 akademisyen, 1930 öğrenciye meslekleri ve bu mesleklerin gereklilikleri hakkında bilgi ve tecrübe aktarımında bulundu.

Hızır Aktaş:

Bu hafta ise Kariyer Günleri Projesi: Geleceğimi Planlıyorum” etkinliği kapsamında fakülte ziyaretleri yapıldı. Tüm ilçelerden 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılan plan dâhilinde, 26-30 Aralık tarihleri arasında, KTÜ’ye bağlı fakülteler ve sosyal alanlar, üniversitenin rehber personelleri eşliğinde ziyaret edildi. Öğrencilere, akademisyenler tarafından aktarılan bilgiler ışığında doğru bölüm ve meslek seçimi hakkında rehberlik yapıldı.

Hızır Aktaş:

BİLİNÇLİ MESLEK SEÇİMİ, TOPLUMUMUZA MUTLU BİREYLER KAZANDIRACAKTIR

Yapılan ziyaret esnasında bir konuşma yapan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “KTÜ ile birlikte yürüttüğümüz bu proje sayesinde öğrencilerimiz YGS/LYS sınavlarından sonraki tercih döneminde daha bilinçli bir şekilde bölüm ve meslek seçimi yapacaklardır. İstediği, sevdiği mesleği icra eden birey ise hayatı boyunca mutlu olacak, önce kendisine daha sonra ise tüm milletimize üst seviyede katma değer sağlayacaktır.” dedi. 

Fakülte gezi programında Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, fakülte dekanları ve öğrenciler yer aldı.

Hızır Aktaş:

Hızır Aktaş:

Hızır Aktaş:

Hızır Aktaş:

Hızır Aktaş:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim