Herkes üniversiteli olacak

Her yıl üniversite kapılarını zorlayan gençlere iyi haberi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan verdi. Sadece Takvim'e konuşan Özcan, "Bir dahaki yıl hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak" dedi. Bu yıl barajı indirip, üniversitelerin kapasitelerini artırmalarına rağm

Herkes üniversiteli olacak

Her yıl üniversite kapılarını zorlayan gençlere iyi haberi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan verdi.

 Sadece Takvim'e konuşan Özcan, "Bir dahaki yıl hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak" dedi. Bu yıl barajı indirip, üniversitelerin kapasitelerini artırmalarına rağmen 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını da vurgulayan Özcan, geçmiş dönemde sorun yaşayan vakıf üniversitelerinin bu yıl en çok tercih edilen okullar olduğunun altını çizdi. Devletin en önemli görevinin, "Tüm gençlere üniversite hakkı vermek" olduğuna dikkat çeken Özcan, önümüzdeki yıldan itibaren üniversiteye giriş sisteminde yapılacak yenilikler sayesinde açıkta öğrenci kalmayacağını söyledi.

"BU BİR SIRALAMA SINAVI"
Özcan, "Açık Öğretim Fakülteleri herkesi alacak. Üniversite sınavı bir sıralama sınavı. Baraj konulması, sıralama sınavı ile ters. Bırakmak lazım. Puanına göre üniversitesi seçer" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim