Her öğrenci ODTÜ'de ders alabilecek

TÜBİTAK'ın hazırladığı e-ders projesiyle farklı illerde eğitim gören üniversiteliler Ankara ya da İstanbul'daki büyük üniversitelerin öğrencisi olacak. Hakkâri ya da Ağrı'daki öğrenci, ODTÜ hocasından ders alabilecek. Türkiye'nin çeşitli illerindeki ünive

Her öğrenci ODTÜ'de ders alabilecek
TÜBİTAK'ın hazırladığı e-ders projesiyle farklı illerde eğitim gören üniversiteliler Ankara ya da İstanbul'daki büyük üniversitelerin öğrencisi olacak. Hakkâri ya da Ağrı'daki öğrenci, ODTÜ hocasından ders alabilecek.
 
Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerden lisans eğitimi alan öğrencilere fırsat eşitliği sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor. TÜBİTAK tarafından hazırlanan projeyle Hakkari, Ağrı, Yozgat gibi illerde yükseköğrenimlerine devam eden öğrenciler, Boğaziçi ya da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin de (ODTÜ) aralarında bulunduğu büyük üniversitelerdeki hocalardan ders alabilecek.
 
 İNTERNET ÜZERİNDEN EĞİTİM
 
Öğrencilerin bulunduğu ilin dışındaki herhangi bir üniversiteden ders almasını sağlayacak sistem e-ders ve e-kitap şeklinde internet üzerinden faaliyet gösterecek. TÜBİTAK, bu sistemlerin kurulmasına yönelik hazırlanacak proje ve programlara 120 bin liraya kadar maddi destek sağlayacak.
 
DİJİTAL ORTAMDA GÖRSEL ZENGİNLİK
 
Derslerin kolay anlaşılması için zengin görsel içeriklerden yararlanılacak. Bu amaçla dijital ortamda özgün çizim, animasyon, simülasyon, sunum, deneyler, fotoğraf, video ile etkileşimli uygulamalar kullanılacak.
 
Ergün: Eğitimde fırsat eşitliği
 
Çalışma hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Hakkâri'deki, Ağrı'daki üniversite öğrencisi İstanbul'daki, Ankara'daki bir üniversite hocasından ders alabilecek. Ağrı'daki bir öğrencimizle Ankara'daki bir öğrencimiz aynı hocanın derslerinden yararlanma imkânı bulacak. Böylece öğrencilerimizin 'Ben şu üniversiteye gidemedim, şu hocadan ders alamadım' diye üzülmesine de gerek kalmayacak. Öğrenciler eğitimde fırsat eşitliği yakalamış olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler