Hani harçlar kaldırılmıştı

 arçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı. 205 liranın kitap vs giderler için ‘Öğretim Gideri Ödemesi’ adı altında alındığı bel

Hani harçlar kaldırılmıştı

 

arçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı. 205 liranın kitap vs giderler için ‘Öğretim Gideri Ödemesi’ adı altında alındığı belirtildi.

 

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren Tarih Bölümü öğrencisi İbrahim E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İbrahim E., Açıköğretim'de okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek, bunun da kaldırılmasını istedi.

 

AÖF’e kayıt yaptıracak ve kayıt yeniletecek öğrenciler bir dönem için 250 TL alınıyorken bunun 50′si harç, 200′ü ise öğrenim ücreti. AÖF harç / Öğretim gideri ücretleri ve kayıt tarihleri aşağıdaki tablolarda yer almaktadır.

 

Alınan ücret sınavları ve e-öğrenme giderlerini kapsıyor

 

Hurriyetegitim.com’a açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ise, aıköğretim sistemine göre eğitim ğretim yapan fakültelerde, öğrencilerden kayıt ve kayıt yenileme sırasında, 29 Ağustos 2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı Madde 1/3 gereğince,"Açıköğretim ve uzaktan öğretimde materyal ücreti hariç" herhangi bir ücret alınmadığını belirtti. Öğrencilerden alınan 205 TL ücretin hangi alanlarda kullanıldığı ise şu şekilde sıralandı:

“Kitap, e-öğrenme materyalleri, akademik danışmanlık, öğrencilerimizin katıldığı sınavlar gibi farklı hizmet türlerini kapsamaktadır.”

 

Açıklamada Anadolu Üniversitesi’nin Türkiye’nin her yerinde büroları aracılığıyla örgütlendiği, öğrencilerin yaşadığı illerde sınav organizasyonları düzenlendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

 

“Basılı yayınların yanı sıra çeşitli e-öğrenme ortam ve araçlarına ulaşma olanağı sunulmaktadır. Başta akademik danışmanlık olmak üzere öğrenci işlerine dair hizmetler tüm illerde sürdürülmektedir.Anadolu Üniversitesi Senatosu “Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocuklarından”, ayrıca özürlülük oranı yüzde 40 ve daha fazla olan öğrencilerden “Sağlık Kurulu Raporunu” AÖF bürolarına verenlerden “öğretim gideri” alınmaması kararı almıştır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim