Güzel Sanatlar Lisesi taşındı

Yıldız, okulun, 1995 yılında, Türkiye'nin 15. güzel sanatlar lisesi olarak kurulduğunu belirterek, ''Okulumuz kendine ait binası olmadığı için 1995 yılından bu yana Atatürk Lisesi'nin üst katında, Tarım İl Müdürlüğüne ait çiftçi üretim merkezi binasında,

Güzel Sanatlar Lisesi taşındı

Yıldız, okulun, 1995 yılında, Türkiye'nin 15. güzel sanatlar lisesi olarak kurulduğunu belirterek, ''Okulumuz kendine ait binası olmadığı için 1995 yılından bu yana Atatürk Lisesi'nin üst katında, Tarım İl Müdürlüğüne ait çiftçi üretim merkezi binasında, daha sonra ise Havaalanı Konaklar mevkisinde İbrahim Alemdağ İlköğretim Okulunda hizmet verdi'' dedi.

Okulun, Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde yapımı tamamlanan kendi binasına taşındığını ifade eden Yıldız, ''Yeni binamızın pansiyonu, 500 kişilik konser salonu, 48 müzik bireysel eğitim odası, 17 resim atölyesi bulunuyor. Yeni bina bölgeye hizmet verecek kapasitededir'' diye konuştu.
Yıldız, öğrencilerin, son 4 yılda, Hindistan, Slovenya, Romanya ve Makedonya'da katıldıkları uluslararası resim yarışmalarında 14 dünya birinciliği kazandığını anımsatarak, şunları söyledi:

''Okulumuz, öğrencilerimizin dünya çayında elde ettiği başarılara yakışır bir binaya kavuştu. Okulumuzun yapımınını hızlanmasında Bayındırlık ve İskan Bakanımız Faruk Özak'ın ve Valimiz Nuri Okutan'ın büyük katkıları var. Bakanımız ve Valimiz bir süre önce yeni binamızı ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. Bakan Özak'a ve Valimiz Okutan'a okulumuzun hızla tamamlanması için verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim