Gündeme oturan müdür nihayet konuştu

Trabzon  İl merkezinde, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin, yaklaşık 2 hafta önce alınan kararla yeni eğitim döneminde Esiroğlu Beldesi’deki YİBO’ya taşınmasını kararlaştırıldıTrabzon Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç'ın C

Gündeme oturan müdür  nihayet konuştu

Trabzon  İl merkezinde, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin, yaklaşık 2 hafta önce alınan kararla yeni eğitim döneminde Esiroğlu Beldesi’deki YİBO’ya taşınmasını kararlaştırıldı

Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde çıkan 'Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni iki yıldır rahatsız ediyor ve diken üstünde oturmama sebep oluyor' sözleri gündeme damgasını vurdu. Kırbaç'ın bu sözleri büyük tepki çekti. Bunun ardından Kırbaç yazılı bir açıklama yaptı ve sözlerini yalanlamayarak 'Memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir' dedi.

 

KIRBAÇ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

 

Okul binasının yetersizliğinden yakınan Kırbaç, değerlendirmenin şahıslara değil, verilen hizmetin niteliğine yönelik olduğunu belirterek, "Memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir" dedi.

ülen Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Kırbaç, açıklamasında şunları söyledi:

"Söz konusu habere ilişkin olarak yapılan değerlendirme, okulun derslik binasının, hem derslik, hem de pansiyon olarak kullanılmasının, hem hizmeti veren idare, hem de hizmet alan öğrenciler açısından istenilen nitelikte şartların sağlanamadığına dair durumun bir ifadesidir. Müdürlüğümüzce bu durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliğimiz dile getirilmiştir. Bunun dışındaki değerlendirmeler Milli Eğitim Müdürü’nün veya kurumun düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yapılan değerlendirme şahıslara yönelik değil, verilen hizmetin niteliğine yöneliktir."

"Okulumuzun bazı imkanları öğrencilerimizin eğitim alabilmelerine elverişsiz olduğundan, daha iyi şart ve imkanlarda ve daha iyi yerde eğitim verebilmek için taşınma kararı alındı. Derslik binası olarak yapılan, bodrum katında yemek salonu, 3’üncü katta pansiyon olan bir binada öğrencilere nitelikli hizmet verememekten dolayı mutsuzuz. Söylemek istediğimiz şey buydu. Herkes bunu farklı değerlendirmelere çekmiş. Biz bu okulunun öğrencilerinin daha iyi imkanlara kavuşmasını istiyoruz. Trabzonlu çocuklar daha iyi yerde okumayı hak etmiyor mu?"

DEMİR TEPKİ GÖSTERDİ

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, okullarda karma eğitime son vermek adına alt yapı hazırlandığını savunarak, “Dervişin fikri neyse zikri odur” dedi.

 

Demir, Hürriyet’e şunları söyledi:

 

''KARMA EĞİTİMİ KALDIRMANIN ALT YAPISI''

“4+4+4 eğitim sistemi tartışılırken de karma eğitime son vermek istediklerini dile getirmişlerdi. Bütün bunlar bir başlangıç. YURTKUR’da başladı, sonra lise, ortaokul ve ilkokul ile devam edecek. İktidar artık dillendirmeye başladı. Karma eğitimin sakıncalarını dillendiriyorlar. Kız ve erkek çocuklara nasıl baktıkları da belli. Çağ dışı bir düşünce. Yakında okul servislerini, kütüphaneleri, laboratuvarları derslikleri de ayırmak isterler. Türkiye’ye, 21. yüzyıla yakışmayan bir durum. Bilimsel ve pedagojik bir yanıda yok. Kınıyoruz.”

 

''DİKEN ÜSTÜNDE OTURUYORUM''

Kırbaç, “Erkek öğrenciler ile kız öğrenciler aynı binada altlı üstlü kalıyor. Aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni iki yıldır rahatsız ediyor ve diken üstünde oturmama sebep oluyor” diyerek kent merkezindeki Sosyal Bilimler Lisesi’ni Esiroğlu beldesindeki YİBO’ya taşımıştı. Kırbaç’ın bu sözleri tepki çekmiş ve veliler protesto etmişlerdi.

 

 

TWITTER'DA TEPKİ YAĞDI

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü'nün sözlerine Twitter'da da tepki yağdı. İşte onlardan bazıları...

Efkan Bolaç

Eğitim, kültür, gelişim geriliği canını sıkmaz ama Trabzon milli eğitim müdürünün kızlı erkekli merdivende öğrencilerin dolaşması canını sıkar

Vartan Estukyan

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, "Erkek ve kız öğrenciler aynı merdivenleri kullanıyor. Rahatsızım" demiş. Hmm.. Sıkıntı büyük..

Güneş Önderoğlu

Kafaya bak!! Trabzon Milli Eğitim Müdürü: 'Kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenlri kullanark odalarına gitmeleri inanın beni rahatsz ediyr

Doğan Paça.

 Trabzon Eğitimde Türkiye genelinde 40.sırada müdür beyin keyfi yerinde ama kız ve erkeklerin aynı merdiveni kullanması uykusunu kaçırıyor.Kafa bu iştee

 

Can Sezar

Trabzon İl Milli Eğitim müdürü kız ve erkekler aynı merdivenleri kullanıyor diye rahatsız olmuş , diken üstündeymiş

 

Kübra Aygün

Trabzon Milli Eğitim müdürüne söylemeyin ama şuan kızlı erkekli metrobüsteyiz üstelik ayakkabılarla

 

Emin Serin

Trabzon Milli Eğitim il müdürünün, müdür olduğu bir eğitim sisteminde eğitilmek istemiyorum. !

 

CHP'Lİ NAZLIAKA'DAN SORU ÖNERGESİ: SAPLANTILI BİR DÜŞÜNCENİN YANSIMASI

 

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç’ın açıklamalarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Nazlıaka önergesinde, “Saplantılı bir düşüncenin yansıması olan bu açıklama toplumsal değerler, ahlak kuralları ve etik açıdan da kabul edilebilir bir durum değildir. Bu açıklama, AKP’nin yakalandığı akıl tutulmasının hangi noktaya geldiğini gösteren acı bir örnektir” dedi.

 

Nazlıaka’nın soru önergesi şöyle:

“Söz konusu olayla ilgili başlatılan soruşturma var mıdır? Varsa ne aşamadadır? Öğrencilerin onurlarını zedeleyen, bu yönetici hangi dönemde göreve atanmıştır? Mesleki formasyonu nedir? Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından Türkiye’nin getirildiği noktayı gözler önüne seren bu olay nedeniyle, özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim