Giresun'dan YGS tepkisi

MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, YGS’de Giresun’un yer aldığı sıralamanın düşündürücü olduğunu belirterek Milli Eğitim Teşkilatı’nın kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.MHP Giresun İl Başkanı Erzurum yaptığı açıklamada, “Giresun’da eğitimin

Giresun'dan YGS tepkisi

MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, YGS’de Giresun’un yer aldığı sıralamanın düşündürücü olduğunu belirterek Milli Eğitim Teşkilatı’nın kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

MHP Giresun İl Başkanı Erzurum yaptığı açıklamada, “Giresun’da eğitimin geldiği son nokta gerçekten düşündürücüdür. YGS’de Samsun 25., Trabzon 28., Erzurum 46., Bayburt 49., Gümüşhane 50., Ordu 54. ve Giresun 67. sırada yer almıştır. YGS’de alınan bu sonuçların sorumluları kimlerdir? Öncelikle Giresun Milli Eğitim Teşkilatı kendini sorgulamalıdır. Atamalar yapılırken adam kayırma yerine, liyakatli, tecrübeli idareciler atanmamış iktidar kendi kıstaslarına uyan kişileri, bir kısmının idarecilik tecrübeleri olmamalarına rağmen vekaleten atayarak Giresun Milli Eğitimi’nin kaderini belirlemiştir. Okullarla İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında güven kalmamış, başarılı olan ama iktidara yakın olmayanlar ödüllendirme yerine nerdeyse cezalandırılmışlar, iktidara yaranma yarışına girenler ise ödüllendirilmiştir. Bu da başarılı olan eğitimcilerin şevkini kırmıştır” dedi.

Giresun’un eğitimdeki başarısının her yıl basamak basamak aşağı indiğine de dikkat çeken Erzurum, ”Giresun’un üniversite sınavındaki başarısı her sene basamak basamak aşağıya inmiştir. Bu durumun tartışılmasının zamanı gelmiştir ve geçmektedir. Bu başarısızlığın nedenleri sorgulanmalı, başarısız olanlar, bunun hesabını vermelidir. 81 il içinde 67. sıraya düşmek tesadüf değildir. Eğitim, idare, okul, öğretmen, öğrenci, veli zincirlemesi içinde ortak organizasyonla yaşanan bir süreçtir. Birbirinden kopuk, siyasetin liyakatin üstüne çıktığı bir Milli Eğitimden başarı beklenemez” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim