Gençlere lider Türkiye bırakacağız

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek, milli değerlerine sahip çıkan bir gençliğin yetişmesini hedeflediklerini belirtti. Bakan Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılı verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 34'ü

Gençlere lider Türkiye bırakacağız

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek, milli değerlerine sahip çıkan bir gençliğin yetişmesini hedeflediklerini belirtti. 

Bakan Özak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılı verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 34'ünün 20 yaşın altındaki gençlerden oluştuğunu ifade ederek, ''Türkiye'nin dinamik gücünü temsil eden bu genç nüfus Türkiye'nin en büyük zenginliği, bizler için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsattır'' dedi. 

Gençlerin enerjisinin verimli alanlara aktarılması gerektiğini vurgulayan Özak, şunları söyledi:
     ''Gençlerimizin dinamizminden yararlanmamız gerekiyor. Hedefimiz, nitelikli, girişimci, öz güveni yüksek ve milli değerlerine sahip çıkan bir gençliğin yetişmesidir. Bizi geleceğe ancak geçmişine güvenen, bugünüyle barışık, geleceğine sahip çıkan ve umutla bakan, hoşgörüyü, barışı özümsemiş, kendi değerlerine olduğu kadar evrensel değerleri de bilen ve sahip çıkan bir gençlik taşıyacaktır.'' 

Özak, Türk gençliğinin köklü bir medeniyetin, tarihin, kültürün mirasçısı ve temsilcisi olduğunu vurgulayarak, ''bu bağlamda, Türk gençlerine ne kadar destek versek, onlar için ne kadar proje üretsek azdır'' diye konuştu.
    
     -ÖĞRENCİ BAŞINA YAPILAN YILLIK HARCAMA- 
     
Hükümet olarak gençliğe ve eğitime çok büyük önem verdiklerini bildiren Özak, şöyle devam etti:
     ''Geçtiğimiz dönemde her alanda olduğu gibi bu alanlarda da çok önemli ilerleme kaydetmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle seçme yaşının düşürülmesi Türkiye'nin gençliğine ne kadar güvendiğini gösteren çok önemli bir ilerlemedir. Son yıllarda bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı. 2002 yılından bu güne bütçeden eğitime ayrılan pay yüzde 274 oranında artırılmıştır. 2003 yılında bütçeden eğitim hizmetleri için yüzde 6,9 pay ayrılmışken, 2009 yılında bu oran yüzde 10,30'a yükseltilmiştir. Ülkemizin 81 ilinin tamamında üniversite açıldı. Yüksek öğrenimde öğrenci başına yapılan yıllık harcama 2002 yılında bin 463 dolarken, 2008 yılında bu rakam 4 bin 231 dolara yükseltildi. 
 

Ayrıca, hükümetimiz döneminde araştırma ve geliştirmeye büyük önem verilmiştir. 2002 yılından bu yana düşük enflasyona rağmen, yüksek öğrenim öğrencilerinin burs, öğrenim kredileri 3 kattan fazla artırıldı.''
    
     -''GENÇLERE LİDER BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIMIZA İNANIYORUM''- 
     

Yapılanların gençliğe verilen önemin, gençliğe bakış açısındaki değişimin somut birer göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Özak, şunları kaydetti:
     ''Türk gençliğine ne kadar destek versek azdır. Küresel alanda lider, başı dik duran bir Türkiye'ye, ancak her alanda emsallerinden önde lider gençlerimizle ulaşacağımızı bilerek, gençliğin güçlendirilmesi için daha da fazla gayret sarf edeceğiz. Hükümetimizin gençliğin güçlendirilmesine ve desteklenmesine dönük icraatları bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu gayretlerimiz neticesinde gençlerimize farklı bir Türkiye, her alanda lider bir Türkiye bırakacağımıza inanıyorum. Ülkesinde söz sahibi olacak bu gençliğe, küresel arenada söz sahibi bir Türkiye bırakmayı ümit ediyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim