Genç Fikirler Yarıştı.

Imagine Cup Türkiye Finalinde Genç Fikirler Yarıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi “Painsensor” ile üçüncü oldu.       Microsoft’un bu yıl Avustralya’da yapacağı Imagine Cup 2012 öğrenci yarışmasının Türkiye finalleri Microsoft Türkiye İstanbul ofisinde g

Genç Fikirler Yarıştı.

Imagine Cup Türkiye Finalinde Genç Fikirler Yarıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi “Painsensor” ile üçüncü oldu.

       Microsoft’un bu yıl Avustralya’da yapacağı Imagine Cup 2012 öğrenci yarışmasının Türkiye finalleri Microsoft Türkiye İstanbul ofisinde gerçekleştirildi. Dünyanın en yetenekli yazılımcı, tasarımcı ve girişimci gençlerini bir araya getirenMicrosoft Imagine Cup finallerindeTürkiye’yi Yazılım Tasarımı kategorisinde, kullanılmayan ilaçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı amaçlayan Repharm Center projesiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Repharm ekibi temsil edecek.

     Sonuçlara göre Imagine Cup 2012 Türkiye finalinde ikincilik ödülünü Erciyes Üniversitesi’nden “Global Warning”, üçüncülük ödülünü ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden “PainSensor” (Acı tanıma sistemi ile hastaların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor) adlı projeler kazandı.

     Microsoft Türkiye’nin yanı sıra yarışmayı destekleyen UNDP, Özyeğin Üniversitesi, VeriPark, DoğuşTeknoloji, I-CON, Identitytime ve Casper temsilcilerinin yer aldığı jüri bu yılın finalistlerini oybirliği ile belirledi.

     Yarışmaya KTÜ Bilgisayar bölümü öğrencilerinden Ali Akçay-Özgün Tosun-Erdem Uzun’dan oluşan KTÜ takımı “PainSensor” (Acı tanıma sistemi ile hastaların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor) Projesi ile katıldı.

     Microsoft’un her yıl düzenlediği dünyanın en büyük öğrenciler arası teknoloji yarışması Imagine Cup’ın 10′uncusuna bu yıl Avustralya ev sahipliği yapacak. Türkiye’de de öğrenciler, kendilerini uluslararası arenada tanıtabilmek ve düşüncelerini hayata geçirebilmek için “Zor problemlerin teknoloji ile çözüldüğü bir dünya düşleyin” mottosuyla “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri” kapsamında belirlenen konularda birbirinden farklı projeler geliştirerek yarıştılar

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim