FİSKOBİRLİK çok para istiyor!

RADYOHABER61’de Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ile Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın hazırlayıp sunduğu “ÇAPRAZ ATEŞ” programının bu haftaki konuğu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü İbrahim Özen olmuştu.Yayında ön

FİSKOBİRLİK çok para istiyor!

RADYOHABER61’de Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ile Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın hazırlayıp sunduğu “ÇAPRAZ ATEŞ” programının bu haftaki konuğu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü İbrahim Özen olmuştu.

Yayında önemli açıklamalarda bulunan Rektör Özen FİSKOBİRLİK’e ait araziye talip olduklarını ancak FİSKOBİRLİK’in fahiş bir fiyatla karşılarına çıktığını söyledi. Üniversite yönetimi de bu fiyatın çok fazla olduğunu orta yolun bulunması gerektiğini ve bu orta fiyatla FİSKOBİRLİK’in kendi borçlarını da ödeyebileceklerini vurguladı.

İşte KTÜ Rektörü İbrahim Özen’in ÇAPRAZ ATEŞ’teki açıklamaları;

“FİSKOBİRLİK’in Havaalanı karşısında 38 küsür dönümlük bir alanı var. Trabzon- Rize ana yoluna cephesi olan güzel bir yerleşke. Bu araziyi Üniversitemize tahsis etmek istiyoruz ancak, FİSKOBİRLİK yönetimi ile pazarlık konusunda bir anlaşmazlığımız var. FİSKOBİRLİK’in 44 milyon TL gibi istedikleri bir para var. Geçen Aralık ayında, yaptıkları kongrelerinde ben kendilerine ilettim, 44 milyon TL vermeyi düşünmüyoruz diye. Yaptığımız eksper raporlarına göre 29 milyon civarında bir eksper raporumuz var. Bu 29 milyon TL rakamına istinaden de Maliye Bakanlığından 33 milyon TL talep ettim. Bu 33 milyon TL halen hesabımızda beklemektedir. Maalesef FİSKOBİRLİK yönetimi yeni bir fiyatla karşımıza gelmek konusunda bir adım atmadılar.

FİSKOBİRLİK ARAZİSİNE TALİBİZ, BİZİM VERECEĞİMİZ MİKTAR ONLARA NEFES ALDIRIR

Belki FİSKOBİRLİK 44 milyon TL’de ısrar ediyor. Bunun artık tek bir çözüm yolu var. İstimlak ederek mahkemenin belirleyeceği bir rakam konusunda anlaşmaya varmak. Açık söyleyeyim FİSKOBİRLİK yönetimi çok üst düzey rakamlarda bir beklenti içerisindeler. Değil 44 milyon TL, 50 milyonun TL’nin üzerinde rakamlar. Kesinlikle şunu ifade edebilirim, 2010 yılında bir firma vasıtasıyla ihaleye çıktılar. Oraya 36 milyon TL verilmedi. Mahkemenin vereceği kararları Üniversite yönetimi olarak tekrar değerlendirmeye alırız. Vereceğimiz rakam tabi ki rektörün cebinden çıkan bir para değil. Devletin parasının çar-çur edilmesine göz yumamayız. Gönlümüzden bu arazinin üniversitemize kazandırılması geçiyor. Bizim bu arazi için vereceğimiz miktar FİSKOBİRLİK için rahatlatıcı olacağını düşünmekteyiz. Bu parayla borçlarını ödeyebilir. FİSKOBİRLİK’in finansını da düşünmekteyiz. Bu yönde olumlu düşüncelerimiz var. Ama bunun mantıksal bir rakam çerçevesinde olursa bu hayırlı iş gerçekleşebilir” dedi.

 

FİSKOBİRLİK’İN TEK DERDİ BORÇLARI

Bunun üzerine FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar bir basın açıklaması yaptı. İşte Bayraktar’ın Haber61.net’te yayımlanan açıklaması;

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ''Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 milyon liranın üzerinde borç ödemesi yaptık, amacımız görevde olduğumuz süre içinde borçların tamamını kapatmak'' dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, yönetim olarak FİSKOBİRLİK'in içinde bulunduğu sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde FİSKOBİRLİK'in yaklaşık 170 milyon lira borcunun olduğuna ama gelinen süreçte bu borcun yaklaşık 70 milyon liraya kadar indiğine işarete eden Bayraktar, yönetim olarak göreve geldiklerinde ilk işlerinin, ''FİSKOBİRLİK'i yeniden ayağa kaldırmak ve eski günlerine kavuşturmak olacak'' diye karar almak olduğunu ifade etti.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim