Evli öğrencilerin peşine düşüldü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimin zorunlu olduğu ilköğretimde “evli öğrenci” peşine düştü. İlköğretim ve ortaöğretimde “evlilik” yasak olmasına rağmen okula devam etmeyen öğrencilerin mazeretleri arasında “evlilik” de soruluyor.MEB verilerine göre yak

Evli öğrencilerin peşine düşüldü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimin zorunlu olduğu ilköğretimde “evli öğrenci” peşine düştü. İlköğretim ve ortaöğretimde “evlilik” yasak olmasına rağmen okula devam etmeyen öğrencilerin mazeretleri arasında “evlilik” de soruluyor.

MEB verilerine göre yaklaşık 100 bin, Eğitim Sen’e göre 220 bin çocuk zorunlu eğitim çağında olmasına rağmen okula gitmiyor. Bu arada MEB, 81 il valiliğine gönderdiği talimatla çocukların okula gönderilmeme nedenlerinin araştırılmasını isteyince İl Milli Eğitim Müdürlükleri bu çocukların “neden gelmediğini” araştırmaya başladı ve peşlerine düştü.

EVLİLİK CÜZDANINA BAKIYOR

En ilginç çalışmayı Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü doğum ile öğrenci kayıtlarını karşılaştırarak yapıyor. Devamsızlık mazeretleri arasına ölümün yanı sıra evlenme de dahil edildi. Okul müdürlerinden, ölen kişilerin ölüm kaydı, adres değiştirenler için muhtarlık kaydı ve evlenenler için evlenme cüzdanı fotokopisi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim