Eski YÖK Başkanı Köşk'e gidiyor

YÖK Başkanlığı’na 10 Aralık 2007 tarihinde atanan ve kurumun beşinci başkanı olan Prof. Yusuf Ziya Özcan, 4 yıllık görev süresini önceki gün tamamladı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Özcan’ın görev süresini uzatmadı ve bu göreve İstanbul Şehir Üniversitesi Re

Eski YÖK Başkanı Köşk'e gidiyor

YÖK Başkanlığı’na 10 Aralık 2007 tarihinde atanan ve kurumun beşinci başkanı olan Prof. Yusuf Ziya Özcan, 4 yıllık görev süresini önceki gün tamamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Özcan’ın görev süresini uzatmadı ve bu göreve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Gökhan Çetinsaya’yı atadı. Özcan da göreve atandığında İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mütevelli heyetindeydi.

Vatan gazetesinin haberine göre, ODTÜ Sosyoloji bölümündeki eski görevine dönmeyi düşünen Özcan’a sürpriz bir teklif geldiği öğrenildi. Özcan’ın yeni görevinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı söyleniyor. YÖK’te birçok yeniliğe imza atan ve atanmaması “sürpriz” olarak yorumlanan Özcan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı olacağı öğrenildi. Son olarak MB eski Başkanı Durmuş Yılmaz’ı Köşk’e alan Gül’ün 5 başdanışmanı bulunuyor. Özcan, Abdullah Gül’ün eğitim ve yükseköğretim alanlarındaki başdanışmanı olacak.

KAHVALTIDA ÖĞRENDİ
Özcan’ın geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile kahvaltıda bir araya geldiği ve YÖK Başkanlığı’na Çetinsaya’nın atanacağını burada öğrendiği ifade edildi. Özcan’ın yakın çevresine, “Cumhurbaşkanımızın takdiri. 4 yıl oldukça uyumlu çalıştık. Tek üzüntüm, daha yapmayı planladığım, bitmemiş projelerim vardı. Artık bunları yeni başkanımız tamamlayacak” dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler