En iyi üniversitelerden biri KTÜ

Türkiye’nin 4. Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tercih de ilk sıraları almaya başladı.Ankara ve İstanbul dışında Türkiye’de kurulan ilk üniversite olan KTÜ Trabzon’un göz bebeklerinden biri, Doğu Karadeniz’in ANA üniversitesi. Uzun yıllar

En iyi üniversitelerden biri KTÜ

Türkiye’nin 4. Üniversitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tercih de ilk sıraları almaya başladı.

Ankara ve İstanbul dışında Türkiye’de kurulan ilk üniversite olan KTÜ Trabzon’un göz bebeklerinden biri, Doğu Karadeniz’in ANA üniversitesi. 

ktu.20120801114010.jpg

Uzun yıllar tek olduğu bölgemizde yeni kurulan il üniversitelerinin alt yapısını oluşturdu, gelişmelerine destek oldu.

KTÜ hakkında daha geniş bilgilere üniversitenin web sayfasından (https://www.ktu.edu.tr) ulaşılırken,KTÜ mezunları günümüzde sadece ülkemizde değil, dünya genelinde teknik konulardan sosyal konulara kadar söz sahibi olmaya başladı.

ktu1.20120801114025.jpg

Yarım yüzyılı aşan süreçte KTÜ  ulusal ve uluslararası düzeyde öğretim üyeleri, sorumluluk sahibi mühendisler, eğitim coşkusuna sahip öğretmenler, doktorlar, araştırmacılar, yöneticiler, iktisatçıların yanı sıra, çok sayıda farklı meslek elemanlarını başarıyla yetiştirdi. 

Devam etmekte olan üniversiteye giriş tercihlerinin yapıldığı bu günlerde KTÜ’nün yerinin, öneminin ve bölgemize olan katkılarının hatırlanması önemlidir.

ktu2.20120801114233.jpg

ULUSLARARSI GEÇERLİĞİ OLAN AKREDİTASYON

Karadeniz Teknik Üniversitesi yarım asırlık geçmişinde çok sayıda fakülte ve birime sahip olurken  Mühendislik Fakültesi en eski fakültelerinden birisi olarak sürekli gündemde kalmayı başardı. Son yıllarda yapılan eğitim faaliyetleri ve etkinlikleri takip edildiğinde, gelişen dünya normlarına göre kendilerini geliştirmeyi sürdürmeyi başarırken, Uluslar arası  geçerliliğe sahip akreditasyon kurumları tarafından yapılan denetimlerden de tam not aldı. KTÜ Mühendislik fakültesinin bütün bölümleri Avrupa Mühendisler Komisyonu ve Washington Anlaşması çerçevesinde Uluslararası Mühendisler Birliği tarafından tanınan Mühendislik Akreditasyon Kurumu MÜDEK tarafından değerlendirilip akredite edilmektedirler.

ktu3.20120801114251.jpg

PROJE TABANLI EĞİTİM: KENDİ İŞİNİ KURAN MEZUN

Bu konuda görüşlerini aldığımız Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail H. ALTAŞ, eğitim programlarında yaptıkları düzenlemelerle proje tabanlı bir eğitim vermeye başladıklarını, belirterek”  Artık öğrencilerin mezun olunduklarında nerede iş bulacaklarını değil, kendi iş yerlerini nasıl kuracaklarını düşünmeye yönelten bir anlayış oluşturmaya başladıklarını ifade etmektedir. 

Bunu sağlamak için mezun olmadan önce her öğrencinin mutlaka en az bir mühendislik projesi tasarlayıp gerçekleştirmesi gerekmektedir. 

ktu4.jpg

Son yıllarda Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanıp gerçekleştirilen projeleri yıl sonunda üç gün süreyle herkese açık olarak sergileniyor. 

Bu etkinliklerini haberleri daha önce haber61.net sitemiz de de yer aldı. 

Son olarak 2011-2012 öğretim yılı sonunda öğrencilerin takım çalışması yaparak gerçekleştirdiği 72 proje sergilendi. Bu projeler endüstriden seçilen uzman hakemler tarafından da değerlendirilerek ayrıca derecelendirildi. Bazı öğrenciler yaptıkları proje kapsamında iş teklifleri alırken bazıları da tekno-girişimcilik desteği veren kurumlara başvurdu. 

Proje tabanlı eğitim verilmesinin öğrencilerin proje hazırlama, sunma ve gerçekleştirme konusunda kendilerine olan güven duygularını artırdığı ve bunun bir sonucu olarak da tasarladıkları projelerle destek programlarına başvuru yaptıkları gözlenmektedir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü hakkında daha fazla bilgiye bölüm web sayfası (https://eee.ktu.edu.tr) üzerinden ulaşılabilir.

YURT OLANAKLARI

Artık her ilde bir üniversite kurulan bu dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi geçmişi, alt yapısı, öğretim kadroları ve yurt olanakları ile aslında tam bir yükseköğrenim cazibe merkezi konumundadır. 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için yapılan olimpiyat köyü yurtlarının Yurt Kur’a devredilmesi ve eski yurtların onarılıp yenilenmesi de öğrencilerin barınma sorununa da önemli ölçüde katkı sağlamıştır.  Yurtların birçoğu merkezdeki Kanuni Kampüsünde yer alırken, diğer kampüslerin bulunduğu ilçelerde de yurtlar bulunmaktadır. Devlet yurtlarının yanı sıra çok sayıda özel yurt da öğrencilerin konaklama sorununa çözüm olmaktadır.

YENİ BİR DÖNEME BAŞLARKEN

Uluslararası standartlarda eğitim vermeyi kendisine hedef edinmiş bir üniversite, başta Trabzon olmak üzere, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemlidir. 

Yeni bir öğretim yılına yeni bir yönetim ile başlayacak olan KTÜ bu hedefe ulaşmak için gerekli enerji ve dinamizme sahiptir. 

444.20120801111406.jpg

Sadece buna inanmak ve bunun için çalışmak gerekmektedir. Eminiz ki, geçmişini ve bugünkü yerini çok iyi bilen KTÜ, gelişen teknolojiye paralel olarak gelecekteki yerine ve hedefine de başarıyla ulaşacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler