En erkek üniversite KTÜ!

Bu fakültelere bağlı 55 bölümün sadece ikisinde bayan bölüm başkanı var. Üniversite yönetimi tamamen erkek akademisyenlerden oluşuyor. Eğitim-Sen “KTÜ'yü Kadının Tanınmadığı Üniversite olarak tanımlayabiliriz dedi.

En erkek üniversite KTÜ!

Eğitim ve Bilim emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) tarafından 16 devlet üniversitesinde yapılan araştırmaya göre Üniversitelerde Rektör, Rektör yardımcısı, Dekan Dekan yardımcısı, Enstüti müdürü ve bölüm başkanı olarak görev yapan Toplam 201 yöneticinin yüzde 78.1'i erkekken, sadece 21.9''u kadın olduğu ortaya çıkardı. Karadeniz Teknik Üniversitesin de (KTÜ) ise bu rakam çok daha farklı öyle ki, bu üniversitede Erkek yöneticilerin inanılmaz bir üstünlüğü var. Üniversitenin 16 fakültesinin tamamında erkek dekanların elinde,Bu fakültelere bağlı 55 bölümden sadece ikisinin başında bayan yönetici bulunuyor.

YÖNETİMDE TEK BAYAN

Karadeniz Teknik Üniversitesinin yönetim kademesinde bayan yönetici yok gibi. Rektörlüğünü Prof Dr. İbrahim Özen'in yaptığı bin 828 akademik kadrosuna karşı 37 bin öğrencinin eğitim gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesinde 16 fakültenin yanı sıra 10 meslek yüksek okulu 4 yüksek okul ve 3 Enstitü bulunuyor Üniversite de rektör yardımcılarının 3'ü de erkek yöneticilerden oluşuyor. Rektör danışmanlığını yapan 14 akademisyenin içinde ise sadece Prof. Dr. Ayşe Sağsöz adlı öğretim görevlisi bulunuyor. 21 kişinin bulunduğu üniversite yönetim kurulunda da ise bayan öğretim görevlisi bulunmuyor.

2 BÖLÜM BAŞKANI VAR

KTÜ bünyesi içerisinde bulunan 16 fakültenin tamamının başında erkek dekanlar var. Üniversitenin en yetkili kadın yöneticileri ise Rektör danışmanlığını yapan Prof. Dr. Ayşe Sağsöz ile Diş Hekimliği fakültesinin Dekan yardımcılığını yapan Yrd. Doç. Esra Baltacıoğlu. 16 fakülteye bağlı 55 bölümün bulunduğu KTÜ'de 2 bayan bölüm başkanı bulunuyor. Mühendislik fakültesine bağlı İnşaat Mühendisliği bölümü başkanı Prof. Dr. Ayşe Daloğlu ve Mimarlık Fakültesine bağlı İç mimarlık bölümü başkanlığını yapan Prof. Dr. Gülay K.Usta KTÜ'nün en yetkili bayanları konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim