Ek yerleştirmeler bugün başlıyor

Üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına yapılacak ek yerleştirme başvuruları bugün başladı.

Ek yerleştirmeler bugün başlıyor

Yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramayan adaylar için açılan ikinci başvuru süreci bugün itibariyle başladı.

Boş kalan kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme başvuruları 30 Ağustos günü saat 23.59’da son bulacak. Tercih işlemlerinin ardından ek yerleştirme kayıtları 06 - 09 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Adayların ek tercih yapabilmeleri için ÖSYM tarafından hiçbir programa yerleştirilmemiş olmaları gerekmektedir. Herhangi bir üniversiteye yerleşmiş ancak kayıt yaptırmamış öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapamayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15 TL'dir. Ek yerleştirme için tercih ücretinin, tercih işlemi yapıldıktan sonra 30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yatırılmış olması gerekmektedir. Bankadan ödeme işlemleri resmi iş günlerinde ve mesai saatleri içinde yapılabilecektir. 

Adayların ilk merkezi yerleştirmede olduğu gibi yine 24 programı tercih hakları olacak. Üniversitelerde, merkezi yerleştirmenin ardından 60 bin 147 kontenjan boş kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim