Ek derse yüzde yüz zam

Öğretmenler tarafından uzun süredir beklenen kurs ücretlerinde beklenen artış 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında arttı. Uzun süredir gündemdeki yerini koruyan ve hafta sonu kurslarındaki ek ders ücreti arttı mı, artacak mı derken müjdeli ha

Ek derse yüzde yüz zam
Öğretmenler tarafından uzun süredir beklenen kurs ücretlerinde beklenen artış 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında arttı. Uzun süredir gündemdeki yerini koruyan ve hafta sonu kurslarındaki ek ders ücreti arttı mı, artacak mı derken müjdeli haber geldi.
 
Torba yasa kanun teklifinde bulunan ve daha öncelerinde de belirtildiği gibi torba yasanın çıkmasıyla beraber iki katına çıkması beklenen hafta sonu ek ders ücretlerinde artış gerçekleşti. Böylece artık öğretmenler hafta sonu kurslarında iki katı ek ders ücreti alacak. TBMM'de kabul edilen torba yasada yer alan maddeye göre Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere ek dersleri yüzde 100 fazlasıyla ödenecek.
 
"Ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere yüzde 25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde 100 fazlasıyla ödenecek."
 
ÖĞRETMENLERİN HAFTA SONU KURSLARINA İLGİSİ ARTACAK
 
Özellikle büyükşehirler ve ilçe merkezine yakın olan taşralarda yaşanan hafta sonu kurslarında öğretmenlerin geçerli sebeplerden dolayı ilgisi oldukça az kalmış, buradaki öğrenciler öğretmen yetersizliği nedeniyle bu kursdan faydalanma imkanı kısıtlı olarak elde etmişti. Kursun açıldığı andan itibaren öğrenci ve velilerden büyük ilgi alınmış ancak öğretmenlere bu kurslarda verilen ücretin yetersiz olması nedeniyle ilgisi oldukça az olmuştu. Bu nedenden dolayı hafta sonu kurslarında görevli olacak öğretmenlik ek dersi yaklaşık olarak 18 lira olacak, dolayısıyla öğretmenlerinde bu kurslara ilgisi artacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler