Ehliyet sistemi değişiyor

 Başbakan Tayyip Erdoğan, “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” genelgesi yayımladı. Trafikte yeni bir dönem başlatacak olan genelgeye göre 2 yıl içinde ehliyet alım şartları ve sürücü eğitiminde değişikliklere gidilecek.  Sürücü adayları

Ehliyet sistemi değişiyor

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” genelgesi yayımladı. Trafikte yeni bir dönem başlatacak olan genelgeye göre 2 yıl içinde ehliyet alım şartları ve sürücü eğitiminde değişikliklere gidilecek. 

 

Sürücü adayları direksiyon eğitimlerini trafikte karşılaşabileceği doğal şartlara uygun olarak karlı, yağmurlu havalarda, şehirlerarası yollar ve otobanda alacak ve bu eğitim iki aşamalı olacak. Pratik direksiyon sınavında akan trafikte geçen süre en az 45 dakika olacak. Sınav araçlarında kamera sistemi de bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler