Eğitimde En İyiler ödüllerinde Doğu Karadeniz’den tek aday

Fen Bilgisi öğretmeni Emre Özel “Eğitimde En İyiler Ödülleri”ne aday gösterildi.

Eğitimde En İyiler ödüllerinde Doğu Karadeniz’den tek aday

Haber61 - Haber Servisi - Bayburt’un Demirözü ilçesi Beşpınar köyünde bulunan Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu Fen Bilgiler öğretmeni Emre Özel Doğu Karadeniz Bölgesinden “Eğitimde En İyiler ödülleri”ne aday gösterilen tek isim oldu.

Yaptığı projelerle köyde eğitim ve kültürel anlamda önemli işlere imza atan Emre Özel “Yılın En Sıra dışı Öğretmeni” dalında aday gösterildi.


"TÜBİTAK BİLİM FUARI" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"BAYBURT’TA BİLİM MERKEZİ SINIFI HAYATA GEÇİRİLDİ" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

2. TÜBİTAK Bilim Fuarı ve ‘Bilim Merkezi Sınıfı’ projelerinin yanısıra daha bir çok proje ile adından söz ettiren Özel, açıklamasında “Okulumda göreve başladığım ilk günlerden bu zamana dek öğrencilere okulu sevdirme, okulun alışagelmiş boyutundan öte sıra dışı çalışmalara imza atmaya çalıştım. Köy şartlarında bulunan bu eğitim yuvasının olumsuzluklarını en aza indirgeyerek koşulların yetersizliğinden yakınmadan bir şeyler ortaya konulabileceğinin inancı içerisinde oldum” dedi.

Özel açıklamasında şunları söyledi;

"31 yaşındaki genç öğretmen “Köy şartlarında yapılmaz denen, insanların tamamlayamayacağımı düşündüğü TÜBİTAK BİLİM FUARLARINI okulumuza kazandırarak 2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında yaparak Fuar Proje Koordinatörlüğünde bulundum. 500'e yakın nüfusu bulunan bu köye farklı yıllarda binlerce insanı getirerek hem öğrencilerin bilimle tanışmasını hemde sosyalleşmelerini sağlayarak köy ve okulumuzun tanınmasına katkıda bulundum. Ayrıca bu fuarlarda 100'e yakın projeyi öğrencilerimizle başarı ile tamamlayarak TÜBİTAK PROJE havuzuna katkıda bulunduk.

2015-2016 eğitim-öğretim yıllarında yine tamamen kendi öz kaynaklarımı kullanarak okulumuza bir BİLİM SOKAĞI PROJESİ yaparak öğrencileri bilimin içine çekmeye çalıştım. Bilim Sokağımız şu an aktif bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında köyümüze epey uzakta bulunan Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü ile iletişime geçerek 100'e yakın öğretmen adayı üniversite öğrencimizi köyümüze getirerek Topluma Hizmet Çalışması kapsamında okul duvarlarının kazanımlara uygun bir şekilde grafiklerle süslenmesini sağladım.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun "TEMA Vakfı Temsilicisi" olarak yüzlerce Tema Etkinliğini öğrencilerimizle yerine getirip, okul bahçemize öğrencilerimiz ile birlikte bir Çam Ormanı kazandırdık.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bu Benim Eserim Projesine" Fen Bilimlerinde 3 proje ile katılarak Erzurum Bölge de değerlendirmeye hak kazandık.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında ki okulların katıldığı "GENÇ BEYİNLER YARIŞIYOR, OKULLAR KAYNAŞIYOR ve O SES DEMİRÖZÜ" gibi projelerin ilçemizde gerçekleşmesine katkıda bulundum.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yıllarında Çanakkale Zaferi Kutlamaları doğrultusunda köyümüz velileri ve öğrencilerinden oluşan "Çanakkale Geçilmez, Er Hüseyin, Kınalı Ali" isimli 3 kısa film yaparak alışagelmiş kutlamaların boyutunu değiştirmeye çalıştım.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Rahmi Koç Müzesi yetkilileri ile yaptığım yazışmalar sonucunda kendileri ile iletişime geçerek "MÜZEBÜS" projesinin okulumuza gelmesini sağladım.

 


2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında tez çalışmalarım esnasında "Öğrenciler neden zil çalar çalmaz onları hayata hazırlayacak bu eğitim yuvalarından koşarak evlerine kaçar adım gitmektedirler" sorusuna yanıt arayarak "BİLİM MERKEZİ SINIFIM" uygulamasını bu yıl hayata geçirdim. Bilim Merkezi Sınıfım Projesinde öğrencilerimizin kendini ev ortamında hissedeceği, zil çalar çalmaz eve gitmeden bilimsel yayınlara ve materyallere anında ulaşabilecekleri bir merkez tasarladık. Bu eser de ağaçtan şeklinde bir kütüphane, Big Bang Teorisini tasvir eden bir tablo, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayacak Materyal Ağacı, bilime yön vermiş Türk bilim insanlarının bulunduğu Atasız Ati Olmaz Köşesi,3 boyutlu Fen Bilimleri Görselleri, Böbrek şeklinde öğretmen masası, DNA şeklinde öğretmen dolabı, Renk tayfından oluşan kalorifer petekleri, Akvaryumlar, Samanyolu Galaksisi ve Güneş Sisteminin yer aldığı Galaksi Tavan, otomatik Led Aydınlatma, Çöp atmaya özendiren Basket Çöp Kovası, Gökkuşağı ve Bulut maketi gibi bir çok yenilik var. Şimdiden tüm öğrencilerimiz orada ders işlemek için sabırsızlanıyorlar.

Bu projelerin yanı sıra görev yaptığım köyde 7den 77 ye herkes ile iç içe olarak insanların kalplerine dokunmaya çalıştım. Kimi zaman çanak anteni bozulan Nazım Dedenin televizyonunu ayarlarken buldum kendimi kimi zaman eşi doğum yapan komşum Erkan Abiyi hastaneye yetiştirirken buldum. Kimi zaman okulun bilgisayarlarını tamir ederken kimi zaman çocuklarla dağda trekking yaparken kimi zaman tezek ateşinde patates közlerken kimi zaman köy kıraathanesinde sohbet ederken buldum. Her ne kadar yollar kapansa akmayan sular donsa, mum ışığında proje yazsam da; yaşadıklarım bana yegane bir şey öğretti her ne kadar bütün olumsuzluklar birleşip senin önüne dizilse de senin yapacağın tek şey o asil bakışlı çocukların bakışından güç almak.. Ben memleketin ne kadar uzağına gitsem çok şükür o kadar çok yakınlık gördüm."


Yaklaşık 12 bin kişinin oy kullandığı ödüllerde https://basvuru.egitimdeeniyiler.com/home adresinden oy kullanılabiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler