Eğitimde devrim gibi karar

Milli Eğitim Bakanlığı, hem ders hem de ortak sınavların dijital ortamda yapılması için çalışma başlattı. Fatih Projesi kapsamında önümüzdeki yıl tamamlanacak tablet dağıtımlarının ardından TEOG ve ders sınavları da elektronik ortamdayapılacak. Daha güven

Eğitimde devrim gibi karar

Milli Eğitim Bakanlığı, hem ders hem de ortak sınavların dijital ortamda yapılması için çalışma başlattı. Fatih Projesi kapsamında önümüzdeki yıl tamamlanacak tablet dağıtımlarının ardından TEOG ve ders sınavları da elektronik ortamdayapılacak. Daha güvenli bir sınav sistemi oluşturmak için başlatılacak uygulamayla evrak basımından kaynaklanan maliyetin de sıfırlanması hedefleniyor.

Bakanlık, ortaöğretim okullarında geçen yıllarda yaklaşık 742 bin tablet dağıttı. Yıl sonuna kadar 700 bin tablet daha dağıtılacak. Tablet dağıtımının 2016'nın sonunda tamamlanması hedefleniyor. Sınava girecek öğrencilerin kimlik tespitleri de dijital ortamda gerçekleşecek. Tabletlerdeki ön kameralarla öğrencilerin biyometrik fotoğrafları çekilerek sistem üzerinden kimlik tespiti yapılacak.

110 E-SINAV MERKEZİ

MEB tarafından bir süredir Ankara'da pilot uygulama olarak, Beşevler Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde elektronik ortamda yapılan ehliyet sınavında verimli sonuçların alınması üzerine Başkent Öğretmenevi'nde ikinci bir sınav merkezi daha açıldı. Bakanlık, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 30 ilde toplam 110 merkez daha açacak. Açık lise sınavlarının da bu merkezlerde yapılması planlanıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Sınav salonlarında, her öğrencinin önünde, sadece Bakanlığın soru bankasına, kapalı devre Güvenli İnternet (VPN) ağı üzerinden bağlanabilen birer tablet yer alıyor. Öğrencinin sınava başladığı anda, şifre ile soru bankasından rastgele seçilen 50 soru öğrencinin yanıtlaması için ekrana geliyor. Her öğrenci için ayrı sınav sorusu ekrana yansıtılıyor. Sınav salonlarında iki ayrı kamerayla kayıt yapılıyor. Öğrenci sınavını bitirdikten sonra sınav salonunun dışında yer alan, KİOSK sonuç alma ekranından, T.C. kimlik numarasını girerek, sınav sonucunu öğrenebiliyor ve çıktısını alabiliyor. Sonra kursa giderek direksiyon sınavına giriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler