Eğitim-Bir-Sen'den kınama

 Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Arslan Balta, Çimenli İlköğretim okulu müdürünün bir servis şoförü tarafından darp edilmesini şiddetle kınıyor, müdürümüze yapılan bu saygısızlığı tüm eğitim camiasına yapılmış olarak görüyoruz” dedi.Eğitim-Bir-Sen Tra

Eğitim-Bir-Sen'den kınama

 

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Arslan Balta, Çimenli İlköğretim okulu müdürünün bir servis şoförü tarafından darp edilmesini şiddetle kınıyor, müdürümüze yapılan bu saygısızlığı tüm eğitim camiasına yapılmış olarak görüyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Arslan Balta’nın yaptığı açıklama şöyle:

“Bugüne kadar öğretmenlerin motivasyonunu bozan birçok uygulamaya imza atan Milli Eğitim Bakanlığı en son uygulamaya koyduğu öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile öğretmenleri şaşkına çevirmiştir. Eğitim camiasının ve kamuoyunun malumu olduğu üzere söz konusu yönetmelik bir süre önce yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak yürürlüğe girer girmez yürüyemez hale gelmiş, adeta sakat doğum olmuştur”

“Birçok öğretmen yeni yönetmeliğin eskisinden daha iyi olacağını ümitle beklerken; yeni yönetmelikte tüm okulların öğretmenlere açılmaması ve okullarda sıraya girme hakkının ortadan kaldırılması, gibi sorunlar sendikacı olarak iki gün içinde bizim başımızı ağrıtırken Bakanlığınkini bir hayli ağrıtacağa benziyor. Bizler, iyi niyetle, yapılan yanlışların bir sonraki dönemde düzeltilmesini, doğru yolun bulunmasını beklerken yeni yanlışların ortaya çıkması iyi şeyler olacağı yolundaki ümitlerimizi yok etmiştir..”

“Eğitim-Bir-Sen olarak sürekli yapılan iyi şeylerin yanında olmakla birlikte, yanlışların da karşısında durduk. Kuru gürültü ve slogan sendikacılığının ötesine geçerek çağdaş sendikacılığın nasıl yapılması gerektiğinin örneklerini verdik hep. Ancak çıkan yönetmelik birçok maddesiyle öğretmenlerimizi mağdur edeceğinden aşağıda dile getirdiğimiz konularda genel merkez olarak dava açmayı da uygun bulduk”

MİLLİ EĞİTİMDE HER YIL YAPILAN FARKLI UYGULAMALAR CAN SIKIYOR

 Bilindiği üzere her mayıs ve haziran aylarında birçok lise son sınıf öğrencisi ve SBS sınavına girecek ilköğretim öğrencileri rapor alarak okula gitmiyorlar. Durum böyle olunca öğretmenler sınıflarda öğrenciler olmadığı için ders yapamıyorlar. Bu öğretmenlerin iradesi dışında olan bir uygulamadır.

Ancak, öğretmenler kendi elinde olmayan bu durumdan adeta cezalandırılmaktadır. Çünkü ek dersleri kesilmektedir. Geçen yıl bu ek ders kesintisi sendikamızın girişimleri sonucu yapılmamış ve uygulamadan geri dönülmüştü. Bu yıl milli eğitim bakanlığı bir yazı göndererek öğretmenler ders yapamadığı için ek derslerinin kesileceğini bildirmiştir. Böylece fatura yine öğretmene kesilmiş ve mağdur edilmiştir. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli ve öğretmenlerin kayıpları giderilmelidir. Eğitim-Bir-Sen genel merkezi bu fiili durumla ilgili gerekli girişimlerde bulunmuştur.

OKUL MÜDÜRÜNE SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Ayrıca Çimenli İlköğretim okulu müdürünün bir servis şoförü tarafından darp edilmesini şiddetle kınıyor, müdürümüze yapılan bu saygısızlığı tüm eğitim camiasına yapılmış olarak görüyoruz.

Bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için, yetkililerin, taşıma kapsamında yapılan ihaleler konusunda daha hassas olmasını bekliyoruz. İhaleye giren insanların durumu iyice incelenmeli, ihaleyi hangi vasıtayla kazanmışsa o araçla taşıma yapılması hususunda gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu olaydan da anlaşıldığına göre, yaşananlar sırf bu tartışmadan dolayı meydana gelmiştir. Yönetici arkadaşımız farklı bir araçla öğrencilerin taşınmasına engel olarak çok önemli bir görevi yerine getirmiştir. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum"

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler