Eco"Dünyada ki İnsanların çoğu aptaldır"

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ünlü yazar Umberto Eco konuk oldu.Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü iki yazar Umberto Eco ile Orhan Pamuk, Güney Kampüs'teki

Eco"Dünyada ki  İnsanların çoğu aptaldır"

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ünlü yazar Umberto Eco konuk oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü iki yazar Umberto Eco ile Orhan Pamuk, Güney Kampüs'teki Albert Long Hall'da söyleşi gerçekleştirdi.

Edebiyat ve roman konularının ele alındığı "Gerçekler, Kurgu ve Tarih Üzerine Bir Söyleşi" isimli toplantının moderatörlüğünü Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Patrizia Violi yaptı.

"İNSANLARIN ÇOĞU APTALDIR"

İtalyan yazar Eco "Ben inanıyorum ki dünyadaki insanların çoğu aptaldır. Bu çok önemli bir his. Ölmeye hazır olabilmek için, ölüm anında eğer ikna olduysam insanların hepsi aptaldır o zaman ölebilirim. Adım adım hergün kendi inancınızda bu şekilde düşünebilirsiniz. Ancak yaşamın şu noktasında sadece yüzde 50'sinin aptal olduğun düşünüyorum" dedi.

Eco'nun bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu. Söyleşi yaklaşık 1buçuk saat sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler