"Dolmuşlar 1.5 değil 5 TL olsun"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde yapılması gündemde olan dolmuş zamlarını protesto etti.“1,5 TL yetmez dolmuş 5 TL olsun” yazılı pankart açan ve “Müşteri değil öğre

"Dolmuşlar 1.5 değil 5 TL olsun"

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde yapılması gündemde olan dolmuş zamlarını protesto etti.

“1,5 TL yetmez dolmuş 5 TL olsun” yazılı pankart açan ve “Müşteri değil öğrenciyiz”, “Ellerinizi cebimizden çekin” yazılı dövizler taşıyan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler, dolmuş zammını savunan ve dolmuşlarda öğrenci indiriminin kaldırılmasını isteyen Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş’a tepki gösterdiler. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Fidel Çakmak “Bizler dolmuşçular para kazanmasın demiyoruz ama 3 kilometrelik mesafeye de 1,5 lira verilmeyecek olduğunu biliyoruz. Zaten kar eden birileri daha çok kar edecek diye insanların kazançlarının önemli bir bölümünü ulaşıma harcaması, sofrasındaki lokmadan eksiltilmesinin istenmesi kabul edilemez. Şoförler odası bu zamların uygulamaya bir an önce geçmediği taktirde tüm hatlarındaki araçların kontak kapatacağını dile getirdi. Bütün açıklamalarında zamları kabul etmeyen Trabzon halkını ve öğrencileri hedef alan Turan Altuntaş, neden siyasi iktidarın bu uygulamalarına karşı en ufak bir eylem ya da söylem geliştirmiyor. Eğer kontak kapatma eylemini siyasi iktidara karşı yaparsa biz de sonuna kadar yanlarında olacağız” dedi.

“Zamları ısrarla savunan Turan Altuntaş, mahkeme kararıyla 90 kuruşa indirttiğimiz öğrenci tarifesini 3 yıldır 1 lira olarak aldıklarından hiç bahsetmiyor” diyen Çakmak “90 kuruş olan tarifeden 3 yıldır 1 lira alan şoförler odası hukuka aykırı davranmış, haksız kazanç elde etmiş ve suç işlemiştir. Şu halde bırakın yeni zam yapmayı, şoförler odasının 3 yıldır fazladan aldığı parayı geri iade etmek üzere öğrenci tarifesinde indirime gitmesi gerekmektedir. Bu konuda açıklama yapmalarını bekliyoruz. Üniversitelileri ve Trabzon halkını yolunacak kaz olarak görmekten vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Çakmak, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın dolmuş ücretlerine yönelik zam talebinden vazgeçmesini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler