Dışarda okuyan öğrenci artıyor

Almanya’da Eğitim ÜcretsizAlmanya’da eğitim ücretsiz. Türkiye’de devlet üniversiteleri gibi sadece yıllık harç ücreti alınıyor. Yıllık okul harç ücreti ise 100 ila 500 Euro arasında değişiyor. Lisans Eğitimi 3 YılÜlkemizde 4 yıl olan lisans eğitimi, Alman

Dışarda okuyan öğrenci artıyor

Almanya’da Eğitim Ücretsiz
Almanya’da eğitim ücretsiz. Türkiye’de devlet üniversiteleri gibi sadece yıllık harç ücreti alınıyor. Yıllık okul harç ücreti ise 100 ila 500 Euro arasında değişiyor.
 
Lisans Eğitimi 3 Yıl
Ülkemizde 4 yıl olan lisans eğitimi, Almanya’da bölümlerin büyük çoğunluğu için 3 yıl. Öğrenciler bu sayede hem eğitim ve yaşam giderlerini 1 yıl azaltıyor, hem de iş hayatına 1 yıl erken başlıyor.
 
Bir Yüksek Öğrenim Programında Okumaya Hak Kazanmış Öğrenciler Tercih EdiliyorÜniversite sınavında taban puanı geçip, Türkiye'de herhangi bir özel üniversite ya da devlet üniversitesinde 4 yıllık bir bölümde okumaya hak kazanmış öğrenciler kayıtlarını kolaylıkla Almanya’da bir üniversiteye aldırabiliyor. 3 yıl süren lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler mezun olduktan sonra 2 yıl süren master eğitimlerine devam edebilir ya da 1 yıl içinde iş bulmaları durumunda Almanya'da ikamet ve çalışma izni elde edebilirler.
Ekonomik Yaşam Giderleri Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan; “Bir öğrencinin Almanya’daki yaşam giderleri, Türkiye’de büyük şehirlerdeki yaşam giderleri ile kıyaslandığında hiç de farklı değildir. Almanya’da bir öğrencinin konaklama ve yemek giderleri dahil aylık masrafı yalnızca 550 – 650 € arasında değişir.” dedi. Ayrıca Almanya’nın öğrencilere tanıdığı 180 gün yasal part-time çalışma izni ile eğitim ve yaşam giderlerinizi daha da azaltabiliyorsunuz.

Almanya'daki üniversitelerde öğrenciler için çeşitli konaklama imkânları bulunuyor. Öğrenciler, üniversite yurtlarında, özel yurtlarda veya öğrenci evlerinde konaklayabiliyorlar. Konaklama ücretleri ise 200 ila 300 Euro arasında değişiyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim