Diploma almak isteyenlere son fırsat

Endüstri meslek lisesi diploması almak isteyenlere bir imkan daha veriliyor. Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 28 Ekim.Mesleki Açık Öğretim Lisesi Projesi kapsamında şu anda diplomalarına kavuşmak isteyen 241

Diploma almak isteyenlere son fırsat

Endüstri meslek lisesi diploması almak isteyenlere bir imkan daha veriliyor. Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihi 28 Ekim.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Projesi kapsamında şu anda diplomalarına kavuşmak isteyen 241 kişi, okulda geceleri ve hafta sonları ders görerek diplomalarına kavuşmaya çalışıyor. Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nden faydalanmak isteyenler için son gün 28 Ekim. Başvuru için en az 12 kişinin bir araya gelmesi gerekiyor.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tekrar okula dönerek diploma almayı sağlayacak bu uygulamanın başvuru şartları hakkında bilgi verdi. Türkkan, "Mesleki Açık Öğretim Lisesi Projesi'nden yararlanmak isteyenler için 12 kişi olduğunda sınıflar açılıyor. Okul müdürümü aradım. Şu anda okulda her şey hazır. Meslek eğitim diploması almak isteyenlere her türlü imkan tanınacak." dedi.

Türkkan, okula dönmek isteyenler gerekli bütün programın okul idarecileri tarafından oluşturulacağını belirterek, son başvuru tarihinin kaçırılmamasını isterken, "Bu fırsattan yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 28 Ekim. Bu tarihe kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru için gerekli olan ise okullarını yarım bıraktıklarına dair bir belge. Okullarında muhakkak vardır. O belgeyle birlikte okula müracaat etmeleri halinde, diyelim ki makine veya torna tesviye bölümlerini okuyacaklar. Bu dersler için 12 kişi olmak yeterli. 12 kişi olduğunda, derslere girip kaldıkları dersleri verdiklerinde, okullarını bitirip diplomalarını alabilecekler." diye ifade etti.

Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Mesleki Açık Öğretim Lisesi Bölümü'nde şu anda tesisatta 32, bilgisayarda 70, elektrik elektronikte 48, inşaatta 19, makine teknolojilerinde 27, metalde 11, mobilya ve iç mekanda 14, metal teknolojilerinde 20 olmak üzere toplamda 241 öğrencisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim