Dershane düzenlemesi Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı, Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.Buna göre; halen faal olan dershaneler ile Kanunla yapılan değişikliğe göre gerekli dö

Dershane düzenlemesi Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı, Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; halen faal olan dershaneler ile Kanunla yapılan değişikliğe göre gerekli dönüşümü tamamlayamamış öğrenci etüt eğitim merkezleri, 1 Eylül 2015 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirebilecek. Dershanelerdeki eğitim personelleri, sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla, KPSS şartı aranmaksızın öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanabilecek. Dönüşüm sürecinin bitiminde, dönüşme talebinde bulundukları halde gerekli şartları sağlayamayan örgün eğitim kurumlarının faaliyetlerine son verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim