Ders zili SBS için çaldı

 Sınavda adaylara toplam 100 soru yöneltildi. Öğrencilere 120 dakika süre verildi. SBS, yurtiçinde 839, yurtdışında ise 10 merkezde saat 10.00'da başladı. Öğrencilere 100 sorunun yöneltildiği sınav, 120 dakika sürecek. Tek sınav halinde uygulanacak SBS'de

Ders zili SBS için çaldı
 Sınavda adaylara toplam 100 soru yöneltildi. Öğrencilere 120 dakika süre verildi.
 
SBS, yurtiçinde 839, yurtdışında ise 10 merkezde saat 10.00'da başladı. Öğrencilere 100 sorunun yöneltildiği sınav, 120 dakika sürecek. Tek sınav halinde uygulanacak SBS'de sorular, 8'inci sınıf öğretim programında yer alan kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Engelli öğrenciler, sınıflarda tek tek oturtuldu. 
 
Adaylar, kimlik kontrolü ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgesiyle belirtilen salonda hazır bulundu. Öğrenciler, cep telefonu gibi iletişim araçlarıyla sınav salonuna alınmadı. Öğrenci velilerinin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmedi. 
 
Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Engelli öğrencilerin oldukları salonlar hariç, sınav bitimine 15 dakika kala salonda en az iki öğrencinin sınıfta kalması sağlanacak. Engelli öğrenciler için ekstra 30 dakika verileceği açıklandı.
 
Sınav bittikten 1 saat sonra isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecek. 
 
Öte yandan, öğrencileri kapıda bekleyen velilerin de çocukları için dua ettiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim