Ders kitapları sadeleşti

Yapılan değişiklik ile konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bir elde bu kadar tutamayacak kadar ağır bir biyoloji programımız vardı. Daha iyi öğretmek için daha az ve öz, ancak gerçekten hayat ile ilişkili olan bilgi, beceri, değer ve tutumlara odaklan

Ders kitapları sadeleşti

Yapılan değişiklik ile konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bir elde bu kadar tutamayacak kadar ağır bir biyoloji programımız vardı. Daha iyi öğretmek için daha az ve öz, ancak gerçekten hayat ile ilişkili olan bilgi, beceri, değer ve tutumlara odaklanmak zorundayız.” Dedi.

MÜFREDAT SADELEŞTİ
 
Müfredatın yenilenmesi ile ilgili olarak milli Eğitim ve TÜBİTAK beraberce çalıştı. Çalışmaya yüzlerce öğretmen ve akademisyen katıldı.
 
İlkokulda, Fen Bilimleri ve İngilizce; Ortaokulda Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce; Lisede ise Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde sadeleştirmeye gidildi.
 
Örneğin fen bilimlerinde 199 olan kazanım sayısı 52'ye,  matematikte 71 olan kazanım sayısı ise 54'e düşürüldü.
 
ANİMASYONLAR HAZIRLANDI
 
TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, “3 bin animasyon hazırlandı burada amacımız öğrencilerin daha iyi anlamasını sağlamak örneğin içten yanmalı bir motoru saatlerce anlatıyorduk şimdi 5 dakikalık animasyonla çok daha iyi anlatabileceğiz."  dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim