Demir: Sınavlar kameraya alınacak

ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2013 yılında yapılacak tüm sınavlarda, sınav salonlarında kamera kaydı uygulamasına geçileceğini açıkladı. Demir, Meclis'teki Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. SINAV GÜVENLİĞİ

Demir: Sınavlar kameraya alınacak

ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2013 yılında yapılacak tüm sınavlarda, sınav salonlarında kamera kaydı uygulamasına geçileceğini açıkladı. Demir, Meclis'teki Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

SINAV GÜVENLİĞİ 
 
Demir, sadece 2012'den bu güne kadar 9 milyon 645 bin 954 adayın, 484 bin salonda sınava alındığını belirtti. ÖSYM'nin eksik ve yanlış bilgilerle yıpratılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Demir, sınav güvenliği konusunda yoğun bir çalışmaya girdiklerini söyledi. Demir, uygulaması yapılan sınavlara yönelik rastgele seçilmiş 5 bin salonda sınavların kamera kaydına alındığını belirtti.
 
Demir, 2013'te yapılacak tüm sınavlarda ise sınav salonlarına kamera kaydı uygulaması başlatacaklarını açıkladı. Demir, ÖSYM'ye ilişkin hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Daha önceki dönemlerde olmayan soru bankasını oluşturmak. Elektronik sınavlar hazırlanması. Açık uçlu sınavlar (test tekniği dışında). Sınavların sonuçlarının daha kısa sürede açıklanması." 
 
ÖĞRETMEN ATAMALARI 
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağını belirtti. Dinçer, dönem ortasında yer değiştirme işlemlerine de izin verilmeyeceğini ifade etti. Dinçer, anadilde eğitim konusunda da "Bir toplumun farklı dine, ırka, kültüre mensup vatandaşları zenginliktir ve onların kendi dinlerini, dillerini idame ettirmeleri ve desteklenmesi benim açımdan önemlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler