Daha iyi yabancı dil eğitimi için...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim İngilizce Dersi Taslak Öğretim Programını, paydaşların görüşüne açtı.Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ortaöğretimde yabancı dil öğretimini geliştirmek amacıyla hazırlanan, Ortaöğretim İngilizc

Daha iyi yabancı dil eğitimi için...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim İngilizce Dersi Taslak Öğretim Programını, paydaşların görüşüne açtı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ortaöğretimde yabancı dil öğretimini geliştirmek amacıyla hazırlanan, Ortaöğretim İngilizce Dersi Taslak Öğretim Programı, "Daha iyi bir yabancı dil öğretimi için görüş ve önerilerinizle fark oluşturun" başlığıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının "ttkb.meb.gov.tr" sayfasından tüm paydaşların görüş ve önerilerine açıldı.

Güncelleme çalışmaları kapsamında seçmeli dersler için öğretim programları hazırlandı ve uygulamaya konuldu. Bu çalışmalarla eş zamanlı olarak, 2012'de başlayan ilköğretim ve ortaöğretimde zorunlu derslerin öğretim programları da 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinin önkoşulu olan temel bilgi, beceri, yetkinlik ve değerlerin kazandırılmasını sağlayacak şekilde gözden geçiriliyor. Bu kapsamda, 2013'te İngilizce (2-8. sınıflar), fen bilimleri (3-8. sınıflar), matematik (5-8. sınıflar), matematik (9-12. sınıflar), fizik (9-12. sınıflar), kimya (9-12. sınıflar), biyoloji (9-12. sınıflar) derslerin öğretim programları güncellenerek 2013-2014 öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya konuldu.

İlköğretim Kurumları Türkçe (1-8. sınıflar), ilkokul matematik (1-4. sınıflar) hayat bilgisi (1-3. sınıflar), ortaöğretim ingilizce (9-12. sınıflar), dil ve anlatım (9-12. sınıflar), Türk edebiyatı (9-12. sınıflar), tarih (9-12. sınıflar), coğrafya (9-12. sınıflar) derslerinin öğretim program güncelleme çalışmalarının da tamamlanması ve 2015-2016 öğretim yılında kademeli olarak uygulamaya geçilmesi planlanıyor.

Program güncelleme çalışmalarında katılımın daha geniş bir tabana yayılmasını sağlamak ve öğrencilerin daha iyi öğrenebilmesini destekleyecek bir öğretim programı oluşturabilmek amacıyla, görüş ve önerilere açılan Ortaöğretim İngilizce Dersi Taslak Öğretim Programına üzerinde görüş belirtmek, öneri sunmak ya da eleştirileri ile katkı sağlamak isteyen herkes bireysel olarak görüşlerini yazabilecek.

Ayrıca hiçbir sınırlama olmaksızın, tüm kurum ve kuruluşlar, kurumsal olarak görüş ve öneri bildirebilecek. Taslak programın askıda kaldığı 15 günlük süre içinde alınan  görüş ve öneriler değerlendirilerek, taslak öğretim programı gözden geçirilecek ve son şekli verilecek. İlk olarak Ortaöğretim İngilizce (9-12. Sınıflar) Dersi Taslak Öğretim Programı ile başlatılan bu uygulama kapsamında, başta öğretmenler olmak üzere, akademisyen, uzman, öğrenci, veli ve diğer paydaşlar görüş ve önerilerini veya sunmak istedikleri ilave dosyaları "degerlendirme@meb.gov.tr" adresine  10 Ekim Cuma günü saat 18.00'e kadar gönderebilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler