Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversiteye yerleşemeyen adaylara müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden, üniversitelere girişlerde ek yerleştirme puanlarında barajın düşürüldüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üniversiteye yerleşemeyen adaylara müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabu üzerinden açıklama yaptı. Puanı herhangi bir üniversiteye yerleşmeye yetmeyen öğrencileri sevindirecek mesajda Erdoğan,  "Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamanın devamında, "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.

Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim