Çocuk oyunlarında şampiyon oldular

Fatsalı öğrenciler çocuk oyunlarında Türkiye şampiyonu oldular...

Çocuk oyunlarında şampiyon oldular

Fatsalı öğrenciler çocuk oyunlarında Türkiye şampiyonu oldular...

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Minikler Mendil Kapmaca 6. Türkiye Şampiyonası’nda Karadeniz Bölgesi’ni temsil eden Fatsa ilçesinden Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarının derlenmesi ve güncelleştirilmesini sağlayarak teknoloji bağımlılığının meydana getirdiği olumsuzluklardan çocukları kurtarmayı amaçlayan geleneksel çocuk oyunları faaliyetlerinin 6. Türkiye Şampiyonası Hatay’ın Payas ilçesinde gerçekleştirildi.

Turnuva’da Karadeniz Bölgesi’ni Ordu temsil etti. Son derece eğlenceli ve çekişmeli geçen şampiyonada Ordu takımı Hatice Bahaettin Şener İlkokulu Sivas ve Denizli takımlarını yenerek Adana takımı ile final oynamaya hak kazandı. Ordu ile Adana takımları arasında yapılan final maçını, Fatsa Hatice Bahaettin Şener İlkokulu öğrencileri büyük bir mücadelenin sonucunda 4-2 kazanarak 2016 Türkiye Şampiyonu oldu.

“ŞAMPİYONLUK FATSA’MIZA ARMAĞAN OLSUN”

Şampiyon okulun kafile başkanı ve Okul Müdürü olan Abdullah Yılmaz, kazanılan Türkiye şampiyonluğunun kendileri için çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, “Bu şampiyonluğu Fatsa’mıza armağan ediyoruz. Şampiyonluk kupasını ilçemize getirmemizde emeği olan başta öğrencilerimiz olmak üzere, ilçemizde bu sporun yayılmasında büyük emeği olan merkez hakem komitesi üyesi Enver Makar’a, öğrencilerimizi çalıştıran oyuncu liderliği, hakemlik vb. görevler yapan öğretmen arkadaşlara, bu turnuvaya gitmelerinde kendilerini destekleyen kişi ve kuruluşlara, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen öğrenci velilerine teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler