Cizreli öğrencilerden Trabzon'a mektup

 Cizre'de "Mektup Arkadaşım" projesi kapsamında Şabaniye Köyü Ortaokulu öğrencileri, Trabzon, Tokat, Hakkari ve İzmir'deki öğrencilere mektup gönderdi.Şabaniye Köyü Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni Hasan Doğan'ın hayata geçirdiği "Mektup Arkadaşım" projesi

Cizreli öğrencilerden Trabzon'a mektup

 Cizre'de "Mektup Arkadaşım" projesi kapsamında Şabaniye Köyü Ortaokulu öğrencileri, Trabzon, Tokat, Hakkari ve İzmir'deki öğrencilere mektup gönderdi.

Şabaniye Köyü Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni Hasan Doğan'ın hayata geçirdiği "Mektup Arkadaşım" projesi kapsamında 60 öğrenci Cizre PTT şubesinden Trabzon, Tokat, Hakkari ve İzmir'de öğrencilere mektup yolladı.

Projenin temel amacının farklı bölgelerde yaşayan öğrencilerin akranlarıyla mektup vasıtasıyla sosyal yaşantı oluşturmalarını sağlamak olduğunu belirten Doğan, öğrencilerin birbirlerinin kültürlerini tanımalarını, farklı bölgelerde yaşayan yaşıtlarının hayatlarını ve hayallerini öğrenmelerini, öğrencilerin kendilerini anlatma ve karşısındakini anlama becerilerini geliştirmelerinde büyük bir kolaylık sağlayacağını, "Mektup Arkadaşım" projesi sayesinde öğrencilere, hayatın sadece yaşadıkları şehirden, bölgeden ibaret olmadığını gösterdiklerini belirtti.

Cizre'de mektupları gönderdikten sonra tarihi yerleri gezen öğrenciler ardından Cizre Kaymakamı Şenol Koca'nın verdiği yemeğe katıldı.

Burada öğrencilere hitaben konuşan Koca, "Mektup Arkadaşım" projesinin öğrencilere yeni dostlar kazandıracağını belirterek şöyle konuştu:

"Bu projeyi sadece bir okulla sınırlamamak gerektir. İlçemiz köylerinden "Mektup Arkadaşım" projesi kapsamında en çok mektuplaşan 10 okuldan 40 öğrenciyi önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde Mardin ve Urfa gezisine göndereceğiz. Bu anlamda Mektup Arkadaşım Projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.

 

Koca, yemeğin ardından öğrencilere kitap hediye etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim