Cep telefonunda sınava hazırlık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde FATİH projesi kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın "eba" portalından hizmete sundu. Farklı içeriklerle hazırlanan ders videolarına cep

Cep telefonunda sınava hazırlık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde FATİH projesi kapsamında merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını Bakanlığın "eba" portalından hizmete sundu. 

Farklı içeriklerle hazırlanan ders videolarına cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabilecek. 

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların birinci dönemde  26-27 Kasım'da gerçekleştirileceğini anımsattı.  

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla, FATİH Projesi kapsamında öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Nisan 2014’ten itibaren öncelikli olarak 8. sınıf öğrencilerine yönelik “e-Ders” projesinin hayata geçirildiğini belirten Ateş, bu kapsamda 8. sınıfların bütün derslerden videolarının tamamlandığını bildirdi. 

Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine ilişkin eğitim programlarındaki tüm kazanımlara yönelik konu anlatım videolarının bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olan eba.gov.tr adresine yüklendiğini duyuran Ateş, fen ve teknoloji ile ingilizce derslerinin konu anlatım videolarının ise eğitim programı ve merkezi sınav sistemi takvimiyle eş zamanlı olarak üretildiğini ve yayına alındığını aktardı. 

8. sınıf öğrencileri için çekilen toplam 260 "e-Ders" videosunun, okulda işlenen konuları evde tekrar etmek isteyen veya çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen öğrencilerin kolaylıkla ulaşabilecekleri www.eba.gov.tr internet adresi üzerinden HD kalitesiyle yayınlandığını bildiren Ateş, öğrenci, öğretmen ve velilerin videoları çevrimdışı da kullanabilmesi için indirme seçeneğinin de sunulduğunu anlattı. 

Videoların öğrencilerin yanı sıra velilerin de istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde, etkileşimli tahtalarda, bilgisayarlarda, tabletlerde ve cep telefonlarından görüntülenebildiğini ifade eden Ateş, yapılan çalışmanın yetiştirme kurslarına devam eden öğrenciler için önemli bir içerik desteği, bu kurslara devam edemeyen öğrenciler için de fırsat eşitliği sunduğunu söyledi. 

Videoların 3-7 dakika arasında hazırlandığını ifade eden Ateş, "Bu süre pedagojik olarak konsantrasyon süresi göz önüne alınarak hazırlandı. Sistemin en önemli yanı,  zamandan ve mekandan bağımsız şekilde herhangi bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonundan izlenebilir olması" diye konuştu.   

-Öğretmenlere de ders içeriği sunuluyor

Dinçer Ateş, videolarda öğretmenlerin sınıf içinde kullanabilecekleri içeriklerin de bulunduğunu kaydetti.  

Öğretmenlere, videolarda anlatımlar için kullanılan içerikleri ve sunum dosyalarını indirebileceklerini kaydeden Ateş, bu videolardaki etkileşimli tahta içeriklerini kendi derslerinde kullanabileceğine işaret etti.

Ateş, "Elektronik ders videoları için YEĞİTEK Genel Müdürlüğündeki EBA stüdyolarında alanlarında uzman 12 öğretmen, 6 grafiker ve 10 teknik destek personeli görev aldı. Videolar, senaryolar, ders anlatımlar, video çekimleri ve etkileşimli tahta içerikli, ışık ve ses dizaynına kadar Bakanlığımızın imkanlarıyla 6 ayda tamamlandı. "e-Ders" projesinin 5, 6 ve 7. sınıflar için de uygulanması amacıyla çalışmalara başlandı. Lise videolarını da sisteme eklemeyi planlıyoruz" bilgilerini aktardı. 

Dinçer Ateş, "Türkiye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir öğrencinin bu ders videolarına ulaşabilmesi aslında eğitimde fırsatları da arttırmış oluyor. Sayın Bakanımız Nabi Avcı'nın talimatıyla başlatılan "e-Ders" projesiyle, yer yer kamuoyunda donanım projesi gibi algılanan “Eğitimde FATİH Projesi”nin eğitim içerikleri bakımından ne denli önemli olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler