Bütün öğrenciler sigortalanacak

Öğretmen başına 20 öğrenci düşecek. YİBO'lardaki öğrencilere ailesiyle ücretsiz iletişim imkânı getirilecek. Öğrencinin tuvaletten su içme problemi bitecek. Hükümet, eğitimde yeni bir reforma daha imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yıl

Bütün öğrenciler sigortalanacak
Öğretmen başına 20 öğrenci düşecek. YİBO'lardaki öğrencilere ailesiyle ücretsiz iletişim imkânı getirilecek. Öğrencinin tuvaletten su içme problemi bitecek.
 
Hükümet, eğitimde yeni bir reforma daha imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı 2023'te ilköğretimin hedeflerini belirledi. İşte yapılacaklar...> Okullarda salgın hastalıklar, yangınlar, doğal afetler ve kaza gibi muhtemel olaylara karşı bir eylem planı oluşturulacak. Bu kapsamda, okullar ve öğrenciler sigortalanacak.
 
Öğrencilerin lavabodaki musluklardan su içme derdi son bulacak. Öğrencilere sağlıklı su içebilme imkanı sağlanacak.
 
Okul bahçeleri eğitimsel amaçlı oyun ve eğlence alanları olarak düzenlenecek.Çocukların öğretim saatleri ve okul zamanı dışında bu alanlardan yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılacak.
 
Öğretmenlerin çok yönlü bir profile sahip olması için çalışma yürütülecek. Etkili bir kariyer planlama mekanizması oluşturulacak. Öğretmenlerin yurtiçi ve yurtdışı imkanlarından yararlanılarak yüksek lisans yapmaları sağlanacak.
 
Projeksiyonlara bağlı olarak 5-10 yıllık personel ihtiyacının bilinirliğinde istihdam, atama ve yer değiştirme politikası geliştirilecek. Öğretmen sayısı 20 öğrenciye 1 öğretmen düşecek seviyede tutulacak. Öğretmen yer değiştirme modeli geliştirilecek.
 
Yatılı ilköğretim bölge okullarında, yatakhanelerde koğuş sisteminden 4 kişilik oda sistemine geçilecek. Banyolar, oda içine alınacak; haftanın her günü sıcak su hizmeti sunulacak. Yemek kalitesi diğer yatılı öğrencilere verilen yemek kalitesine uygun hale getirilecek.
 
Öğrencilerin okul yönetimince temin edilen araçlarla cuma günü ders bitiminde evlerine gönderilmesi, pazar günü akşamı da evlerinden alınarak okula getirilmesi sağlanacak. Her okula bir araç verilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler