Bu kadarı da pes dedirten arama!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılan KPSS'de binlerce memur adayı ter döktü.Öğretmenlik ve A grubu kadrolar için bugün yapılan ve yarın yapılacak olan sınavlara 474 bin 184 adayın katılacağı öğrenildi

Bu kadarı da pes dedirten arama!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılan KPSS'de binlerce memur adayı ter döktü.

Öğretmenlik ve A grubu kadrolar için bugün yapılan ve yarın yapılacak olan sınavlara 474 bin 184 adayın katılacağı öğrenildi. İmtihanlar bugün iki oturum halinde yapılırken, yarın da iki oturum yapılacak. Bursa'da sınavlara yetişmek isteyenler bir yılın emeğini heba etmemek için sınav merkezlerine koştu. Sınava girecek adayların büyük kısmı kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında erkenden hazır bulundu.

Sıkı bir üst aramasından geçirilen adaylar, sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları kontrol edilerek içeri alındı. Salon başkanının sınavda uyulacak kuralları adaylara okumasının ardından, imtihan için gerekli evrakı ile içinde kalem ve silgi bulunan kutular adaylara dağıtıldı.

09:30'da başlayan sınava geç kalan bazı adaylar ise sınava girebilmeleri için tanınan 15 dakikalık gecikme süresine yetişebilmek için koşturmak zorunda kaldı. Bütün emeklerinin boşa gitmemesi için koşuşturan adayların aileleri ise sınav salonları dışında bekleyerek, adaylara moral desteğinde bulundu. Bazı aileler ise dışarıda dua ederek ve Kur'an okuyarak çocuklarına manevi destekte bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim