"Boyun kadar kitap oku"

Trabzon'da özel bir okul, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla 'Boyun kadar kitap oku, hediyeleri kap' kampanyası başlattı. Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri kitap okum

"Boyun kadar kitap oku"

Trabzon'da özel bir okul, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla 'Boyun kadar kitap oku, hediyeleri kap' kampanyası başlattı.

Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlköğretim Müdürü Hüseyin Çepik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla tüm yurtta çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Okul olarak kitap okumayı teşvik etmek amacıyla velilere ve öğrencilere yönelik okuma saatleri, veli kitap yarışmaları ve yazarlarla söyleşi faaliyetleri yaptıklarını ifade eden Çepik, ''Son olarak 'Boyun Kadar Kitap Oku, Hediyeleri Kap' kampanyası başlattık. Amacımız kitap okuma oranını artırmak ve öğrenciler arasında kitap sevgisi yaygınlaştırmak'' dedi.

Kampanyanın 2010-2011 eğitim-öğretim yılının açıldığı gün başladığını ve 30 Nisan 2011'de sona ereceğini kaydeden Çepik, ''Hem kitap okuma hem de yarışma havasında geçecek olan kampanyaya 1. sınıf hariç tüm ilköğretim okulu öğrencileri katılıyor. Öğrencilere yönelik bu faaliyette boy ortalaması alt limit olarak 2. ve 3. sınıflarda 100, 4 ve 5. sınıflarda 120, 6. 7. ve 8. sınıflarda ise 150 santimetre kabul edildi. Okunan kitapların denetimi bir komisyon tarafından takip edilecek. Öğrenci okuduğu kitabı özetleyerek bu komisyona sunacak ve komisyonun onayından sonra kitabın sayımı gerçekleştirilecektir'' diye konuştu.

Kampanyayı çekici kılmak için çocuklara ilgi duyacakları hediyeler vereceklerini belirten Çepik, ''Üç kategoride düzenlediğimiz kampanya sonunda dereceye girecekler arasında kura çekimi yapılacak ve ilk çekilişte ismi çıkan öğrenci bisiklet kazanacak. Diğer dereceye girecek olanlara da saat ve çeyrek altın gibi çeşitli hediyeler verilecektir'' dedi.

İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Süeda Bıyıkoğlu, projeyle kitap okuma isteğinin arttığını ifade ederek, ''Daha önce de kitap okuyordum ama kampanya sonrası daha çok okumaya başladım. Bu kampanya sonunda verilecek olan bisikleti ben kazanacağım. Bu konuda iddialıyım'' diye konuştu.

7. sınıf öğrencisi Bedir Halcı da daha önce haftada 2-3 kitap okuduğunu, kampanya ile bu sayıyı 4-5'e çıkarttığını anlatarak, ''Yaptığım hesaplamalara göre hedefe ulaşmak için yaklaşık 120 kitap okumam gerekiyor. İnşallah ben de boyum kadar kitabı okurum'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim