Başörtülü öğrenciye MAN ayıp etti!

Borusan'ın sponsor olduğu programda, BMW marka aracı başörtülü biri test etti diye sözleşmesini iptal etmesinin ardından bir skandalın da MAN'da yaşandığı ileri sürüldü.Konya Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinden Büşra Nur Usl

Başörtülü öğrenciye  MAN ayıp etti!

Borusan'ın sponsor olduğu programda, BMW marka aracı başörtülü biri test etti diye sözleşmesini iptal etmesinin ardından bir skandalın da MAN'da yaşandığı ileri sürüldü.

Konya Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinden Büşra Nur Uslu , daha önce babasının görüştüğü ve kabul edileceği MAN Kamyon ve Otobüs Sanayi A.Ş. Ankara Esenboğa yolu üzerindeki tesislerine staj belgelerini vermek için gittiğinde İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Kamışlı'nın başörtülü olmasını gerekçe göstererek işe alımı geri çevirdiğini iddia etti.

BU KIYAFETİNİZLE BU TESİSLERDE STAJ YAPAMAZSINIZ

Milli Gazete'de Ramazan Kaya'nın haberine göre Müdür Kamışlı'nın başındaki örtüyü göstererek, "Staj evraklarınızı alamam. Yönetim Kurulumuzun aldığı karardan dolayı bu kıyafetinizle bu tesislerde staj yapamazsınız" dediğini öne süren Uslu, kendisine başka bir gerekçe gösterilmediğini söyledi.

HANGİ ÜLKEDE KİMİ REDDEDİYORLAR

"Ben oradan kamyon veya otobüs alacak olsaydım, bana, 'Senin başın örtülü. Bu nedenle de sana otobüs veya kamyon satamayız' demeyeceklerdi" diyen Büşra Nur Uslu, "Ben sadece eğitimimin zorunlu bir parçası olan stajımı yapacaktım. Ben o fabrikada maaşla çalışacak bir kişi de değildim. Ancak inancım gereği başıma örttüğüm başörtüm gerekçe gösterilerek staj evraklarım reddedildi. Hangi ülkede kimi reddediyorlar" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler