Başbayan ’okul öncesi eğitim’in önemini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Okul öncesi eğitim çocuklarda en önemlisi adli vakalara bulaşma ve madde bağımlılığı riskini en aza indiriyor" dedi. 2005 yılında Üsküdar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'

Başbayan ’okul öncesi eğitim’in önemini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Okul öncesi eğitim çocuklarda en önemlisi adli vakalara bulaşma ve madde bağımlılığı riskini en aza indiriyor" dedi.

2005 yılında Üsküdar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın destekleriyle kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), 0-66 ay arasındaki hafif düzeyde zihinsel yetersizlikten etkilenmiş çocukları topluma kazandırmak için "Erken Tanı Erken Hayat" projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan TOGEMDER Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Anaokulları düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine onur konuğu olarak Emine Erdoğan katıldı. Törende Emine Erdoğan'a Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri eşlik etti. Açılış töreni sırasında TOGEMDER'in okullarında eğitim gören iki öğrenci Emine Erdoğan'a çiçek takdim etti.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ GİBİ"

Toplu açılış töreninde konuşma yaparak okul öncesi eğitimin önemine değinen Emine Erdoğan, "Okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi gibidir. Yani o düğmeyi doğru iliklemek insanın bütün hayatına yön verir. Çocuklar zeka gelişimini yedi yaşına kadar tamamlamakta ve özgüven duygusunu kazanıyorlar. Çocukların var olan yetenekleri de bu yaşlarda ortaya çıkıyor. Okul öncesi eğitime yatırılan miktarlar size artarak geri dönüyor. Yapılan bütün araştırmalarda okul öncesi eğitim almış çocukların sosyal ilişkilerde daha başarılı olduğunu gösteriyor. Okul öncesi eğitim çocuklarda en önemlisi adli vakalara bulaşma ve madde bağımlılığı riskini en aza indiriyor. Çocukların bu özel dönemine iyi yatırım yapmak geleceğimizin garantisidir" diye konuştu.

"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ENGELLİ ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMA SEFERBERLİĞİDİR"

Bu açılan okulların sadece eğitim faaliyetine yönelik olmadığını dile getiren Emine Erdoğan, "Aynı zamanda özel şartları olan çocuklarımızı topluma kazandırma faaliyetidir. Bu çalışmalar engeli olan ve diğer özel şartları olan çocuklarımızı topluma kazandırma seferberliğidir. Fiziki ve zihni engeli olan çocuklar toplumun bizlere emanetidir. Hiçbirini gözden çıkaramayız ve göz ardı edemeyiz. Onları toplumdan tecrit etmek yerine, toplumun bir parçası haline getirmek zorundayız" diye konuştu.

"ENGELLİ ÇOCUKLAR KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİYLE TOPLUMA KAZANDIRILIYORLAR"

Özel eğitim ihtiyacı olan çocukların kaynaştırma eğitimi aldıklarını ifade eden Emine Erdoğan, "Şu anda zorunlu eğitime tabi tutulan 259 bin 282 özel öğretim ihtiyacı olan çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın yüzde 80'i eğitimlerini kaynaştırma yoluyla sürdürüyorlar. Yani akranları ile birlikte eğitim alıyorlar. Yaşadıkları çevreden ayrılmadan topluma kazandırılıyorlar. İnşallah sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle bu olay yüzde yüze ulaşacaktır. Hiçbir çocuğumuz kendini toplumdan dışlanmış hissetmeyecektir. Birbirimizin dertlerini kendi dertlerimiz olarak gördüğümüzü müddetçe kalplerimiz arasındaki mesafelerin kalkacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Başbayan ’okul öncesi eğitim’in önemini anlattı

Başbayan ’okul öncesi eğitim’in önemini anlattı

Başbayan ’okul öncesi eğitim’in önemini anlattı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim