Bakanlıktan SBS ve PYBS açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, yarın 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılacağı hatırlatılarak, "Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel h

Bakanlıktan  SBS ve PYBS açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, yarın 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılacağı hatırlatılarak, "Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesidir.
 
Bu çerçevede gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir" denildi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yarın bir milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf SBS, pazar günü ise dokuz yüz bine yakın öğrencinin gireceği PYBS'nin gerçekleştirileceği anımsatıldı.
 
Öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli günleri huzur ve sükunet içinde geçirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Ancak ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum açısından bazı hususların kamuoyuna tekrar hatırlatılması ihtiyacı hissedilmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesidir. Bu çerçevede gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir.
 
Bu vesileyle belirtmek isteriz ki özellikle sınav günü ve saatinde genel hayatın olumsuz şekilde etkilenmemesi, trafik aksamalarının yaşanmaması, okul çevrelerinde sınavın huzurunu ve öğrencilerin motivasyonlarını bozacak davranışlardan kaçınılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi bir vatandaşlık ödevidir. Ayrıca öğrencilerin girecekleri sınavlara yeterli ölçüde dinlenerek zinde bir şekilde hazırlanabilmeleri için cuma ve cumartesi gecelerinde de aynı duyarlılığın gösterilmesi büyük bir önem taşımaktadır. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim