Bakanlık 700 okul müdürüne ödeme yapacak

Türkiye genelinde puanlamanın objektif yapılmadığı gerekçesiyle yargıya başvurduktan sonra "yürütmeyi durdurma" kararı ile görevlerine dönen müdürler, Milli Eğitim Bakanlığından tazminat alacak.Türkiye genelinde, görevlerinde 4 yılını dolduran okul müdürl

Bakanlık 700 okul müdürüne ödeme yapacak

Türkiye genelinde puanlamanın objektif yapılmadığı gerekçesiyle yargıya başvurduktan sonra "yürütmeyi durdurma" kararı ile görevlerine dönen müdürler, Milli Eğitim Bakanlığından tazminat alacak.

Türkiye genelinde, görevlerinde 4 yılını dolduran okul müdürlerine yönelik değerlendirmede 75 puanı aşamayarak koltuklarını kaybeden ancak puanlamanın objektif kriterlere göre yapılmadığı gerekçesiyle yargıya başvurduktan sonra "Yürütmeyi durdurma" kararı alarak görevlerine dönen müdürlere, bir müjdeli haber daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığının, görevlerine iade edilen müdürlerin, çalışmadıkları süre içindeki maddi kayıplarının ödenip ödenmeyeceğiyle ilgili görüş soran İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği cevap, yüzlerce müdürü sevindirdi. Bakanlık yetkilileri, 13 Kasım'da gönderdiği yazıda, müdürlerin görevden uzaklaştırıldığı süre içindeki, mali hak farkları ile ek ders ödemelerinin kendilerine iade edilmesi gerektiğini ifade etti. Alınan karar doğrultusunda bakanlık, görevlerine dönen Türkiye genelinde yaklaşık 700, İzmir'de ise 70 müdüre, binlerce lira ödemek zorunda kalacak.

Milli Eğitim Bakanlığından 13 Kasım'da, göreve iade edilen bir okul müdürünün mali hak kayıpları ve ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğine ilişkin bilgi isteyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, "Yöneticiler bakımından ek ders ücretinin kadrolarına bağlı olarak ödendiği dikkate alınarak ilgilinin, yöneticilik görevinin üzerinden alınarak öğretmenlik görevine başlatıldığı tarih ile yargı kararına bağlı olarak yeniden yöneticilik görevine döndürüldüğü tarih arasındaki sürelere ilişkin yöneticilik görevi için öngörülen ek ders ücretinden, bu sürelerde öğretmenlik görevine bağlı olarak varsa yararlandırılmış olduğu ek ders ücretlerinin mahsup edilmesi kaydıyla yararlandırılması gerektiği; yine aynı sürelerde öğretmenler ile yöneticiler arasında bulunan yan ödeme farkından da yararlandırılması gerektiği değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler