Bakan Özer LGS Başvuru tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Özer: "LGS başvuruları 4-14 Nisan'da gerçekleştirilecek"

Bakan Özer LGS Başvuru tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvurularıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da 2022 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzunu yayımladı.

LGS'ye girecek öğrencileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Başvuru tarihlerinin belli olduğu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı. Bakan Özer, "LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvuruları, Bakanlık tarafından 4-14 Nisan'da merkezi olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek." dedi.

2022 LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAV KILAVUZU YAYIMLANDI

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezî sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim