Bakan Mahmut Özer: "Okulları kapalı tutma lüksümüz yok"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mahmut Özer: "Okulları kapalı tutma lüksümüz yok"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında "okulları kapalı tutma lüksümüz yok"  dedi.

Bakan Özer, kapalı olan sınıf sayısının 1721 olduğunu söyledi.

Bakan Özer, "sistem kendi kendini kapatana kadar okullar açık olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklaması şu şekilde;  

Tüm dünyadaki gelişmelere bakınca, okulların açık tutulmasını ana hedef koyuyorlar. Okullar sadece öğrenme ortamları değil. Öğrencilerin akran eğitimi, spor etkinlikleri gibi bir sürü becerenin geliştiği yerler. Okulların kapalı kalması eğitimde fırsat eşitliğinin karşısında bir şey. Mevcut kuralları uygulayarak okulları açık tutabiliriz.  Okulları kapalı tutma lüksümüz yok. Çünkü salgında eğitim telafi edilemez bir noktaya gidiyordu.

"OKULLAR EN GÜVENLİ YERLER"

50 bin civarında rehber öğretmenimiz var. Hem onlar hem kamuoyu okulda yapılan her şeyi kontrol ediyor. Tüm kamuoyunun gözü başka hiçbir kurumda olmadığı kadar okullarda. Kovid salgınındaki önlemlerin en yaygın uygulandığı  yerler okullar. O yüzden okullar en güvenli yerler. 

14 günlük karantinaya aldığımız sınıflar oldu koronavirüs çıkması durumunda. Sağlık Bakanlığımız bu süreyi 10 güne düşürdü. Bizim 71 bini aşkın okulumuz var. 850 bin tane sınıf var.  Şu an için kapalı olan sınıf sayısı 1721. Eğer 850 bin sınıfın tamamı 2 vaka ile kapanıyorsa, işte o zaman okullar kapanmıştır. Sistem kendini kapatana kadar okullar açık olacak. Şu an tüm sınıfları kapalı olan bir okulumuz yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim