Bakan Çubukçu: “Panik yok“

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da BUPS İlköğretim Okulundaki domuz gribi vakasına ilişkin, paniği gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, ''Virüsten 10 kadar kişi etkilendi. İlk hastalanan çocuk iyileşti'' dedi.

Bakan Çubukçu: “Panik yok“

Çubukçu, bir gazetecinin, virüsün kaç kişiyi etkilediği yolunda çelişkili bilgiler verildiği yönündeki sözleri üzerine, ''Bizdeki rakam, 10 civarında'' diye konuştu. 

Bakan Çubukçu, İskoçya'dan gelen bir öğrencinin domuz gribi virüsü getirmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek, yabancı öğretmen ve öğrencilerin ağırlıkta olduğu okulun Kapadokya'ya düzenlediği gezide de diğer çocukların etkilendiğini bildirdi. Nimet Çubukçu, ''Bu durum tespit edilir edilmez de gerekli tedbirler alındı. Çocukların evden çıkmaması istendi. Tahliller en kısa sürede yapıldı'' dedi.

''Virüsten 10 kadar kişi etkilendi. ilk hastalanan çocuk iyileşti'' diyen Çubukçu, bu okulda uygulanan 5 günlük kapatma süresinin oldukça uzun olduğunu ifade ederek, ''Daha fazla bir kapatmayı gerektirecek, paniği gerektirecek bir durum söz konusu değil'' diye konuştu. 

Nimet Çubukçu, Türkiye'de 16 milyon öğrenci bulunduğunu, bu nedenle bir salgın olasılığına karşı gerekli her türlü tedbirin önceden alınması gerektiğine işaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendilerinin de Sağlık Bakanılığı ile ramazan ayında bir kriz masası oluşturarak, önlemlerin neler olabileceğini konuştuklarını ve buna göre tedbirler aldıklarını bildirdi.

YAYIN YOLUYLA EĞİTİM İÇİN HAZIRLIK
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri bünyesinde de özellikle eğitime uzun süreli ara verilmesi durumunda yayın yoluyla derslerin devam edebilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Nimet Çubukçu, ekrandan ders verecek öğretmenleri eğitip, bilgilendirdiklerini anlattı.

Bakan Çubukçu, erken ya da uzun süreli bir sömestr tatilinin söz konusu olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, ''Erken veya geç, hastalığın yayılması ve buna ilişkin Sağlık Bakanlığının alacağı tedbirler belirleyici olacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim