Avrasya Üniversitesi yeni Eğitim öğretim yılına başlıyor

Avrasya Üniversitesi Rektörü yeni Eğitim Öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrasya Üniversitesi yeni Eğitim öğretim yılına başlıyor

Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışını 26.09.2016 pazartesi düzenleyeceği program ile başlatacak.

Konu ile ilgili açıklama Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan’dan geldi. Asan “Üniversitemiz 3 yerleşkesindeki 4 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 450 akademik ve idari personeliyle 8 bin öğrenciye hizmet verecek. Üniversitemiz her geçen yıl daha da büyüyor” dedi.

Asan “Bu yıl aramıza yeni katılan öğrencilerimizle ön lisans, lisans ve yüksek lisansta toplam 8 bine yakın öğrencimiz eğitim alacak. Üniversitemiz konum olarak adeta Avrasya bölgesinin kalbinde yer almaktadır.  En önemli hedeflerinden bir tanesi de Avrasya Bölgesinin eğitim üssü haline getirilmesidir" dedi.


 
15 TEMMUZDAN SONRA SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürüten Prof. Dr. Aşkın Asan "15 Temmuz’dan sonra sorumluluğumuz daha da artmıştır. Türk Milleti gerçekten çok büyük ve asil bir millettir. Dünyada istiklali ve istikbali için en modern silahların karşısına çıkıp dimdik durabilecek cesarete sahip başka bir millet yoktur. Bu vatanın kahraman evlatlarına borcumuz var. Üniversite olarak bu borcu ödemek için daha çok çalışacağız. Üniversite rektörü olarak aynı zaman da Türkiye Maarif Vakfı çalışmalarını da yürüteceğim. Sayın Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız  gerçekleştirdiğimiz toplantıda TMV'nın çalışmalarının ülkemizin geleceğine büyük katkı yapacağını vurgulamışlardı" dedi.



*ÖĞRENCİLERİMİZİ MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRECEĞİZ

Prof. Dr. Aşkın Asan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Üniversite olarak geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve milli değerlere bağlı sağduyulu bireyler olarak yetiştireceğiz.  Eğitim ve araştırmanın yanı sıra sosyal projeler ile topluma destek vermek üniversitelerin üçüncü evrensel boyutu. Üniversite sanayi işbirliğini sağlamak için gerekli hazırlıkları ve girişimleri yaptık. Bölgemizin avantajlarını ve ürünlerini birlikte önce teoride değerlendiriyor, sonra da pilot uygulamalarını yapıyoruz. Üniversite-şehir iletişim, paylaşım ve diyaloğunu gerçekleştiriyoruz



YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELERLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ 

Üniversitemizin gelişim sürecini daha da hızlandıracak çalışmalarımızı, Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ömer Yıldız Bey’in de önderliğinde başlatmış bulunmaktayız. 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi birçok proje ve yeniliklerin de kamuoyuyla paylaşıldığı bir yıl olacak.
 
Avrasya Üniversitemizin büyümesine katkı veren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, belediye başkanlarımıza ve tüm dostlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Manevi desteklerini her zaman hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim