Avrasya Üniversitesi start verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Biz istiyoruz ki Türkiye, Ortadoğu'nun ve Orta Asya'nın bir eğitim merkezi olsun'' dedi.     Bayraktar, Avrasya Üniversitesinin Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen, 2011-2012 akademik yıl açılış töreninde y

Avrasya Üniversitesi start verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Biz istiyoruz ki Türkiye, Ortadoğu'nun ve Orta Asya'nın bir eğitim merkezi olsun'' dedi.     

Bayraktar, Avrasya Üniversitesinin Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen, 2011-2012 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün heyecanlı, gururlu ve sevinçli olduğunu söyledi.     

Trabzon'da vakıf üniversitesi kurabilmenin, eğitim, öğretime açabilmenin çok önemli olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Böylesine güzide bir kurumu Trabzon'a, Türkiye'ye kazandırmak kolay değil. Çekilen sıkıntıların bir bölümünü ben de biliyorum. Bu güzide kurum Trabzon'a çok ciddi katkılar sağlayacaktır'' diye konuştu.     

Bakan Bayraktar, üniversite eğitiminin, devlet, vakıflar ve özel sektör eliyle beraber olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:     

''Çalışmalar bu üç koldan yürümelidir. Gelişmiş dünya bunu böyle yapıyor. İnsanlar sadece çocuklarından hiçbir şey esirgemezler. Bunu okuyan devletler, milletler bu konuda çalışmalar yapıyor. Biz istiyoruz ki Türkiye, Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, uzak doğunun bir eğitim merkezi olsun. Körfez ülkelerinden, İslam ülkelerinden, Ortadoğu'dan, Orta Asya'dan çok fazla öğrenci alalım. Trabzon, müstesna bir şehirdir. Trabzon, bir imparatorluk şehridir, iddialı, ağabey ve köşebaşı şehirdir. Onun için Trabzon'u üniversiteler şehri yapmak zorundayız.''     

Hükümet olarak üniversitelere son derece önem verdiklerine işaret eden Bayraktar, ''Hükümetimiz 70 civarında olan üniversite sayısını 170'lere çıkardı. Şırnak'ta, Hakkari'de, Iğdır'da üniversite açarken bizi kınayanlar, 8-10 sene sonra bunun meyvelerini görecekler. Terörü de üniversite sayesinde bitireceğiz, kalkınmayı üniversiteler sayesinde yapacağız'' dedi.     

Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sami Karadeniz ise değişim ve gelişimi takip eden, bilimde, araştırmada, sanatta, edebiyatta var olan bir üniversite olacaklarını belirterek, ''Farkı yaratan ve geleceğe yön veren bir kurum olmak için çalışacağız'' dedi.     

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da uzun ve zorlu yollardan geçtikten sonra bugünlere geldiklerini belirtti.     

Yıldız, bu yolda kendilerine destek olan herkese teşekkür ederken, ''Bugün çok mutlu ve huzurluyum. Avrasya Üniversitesi var olduğu sürece, bu üniversiteye destek verenlerin isimleri yaşayacaktır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim