Ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanıyor?

Bu yıl okullar ne zaman ara tatile girecek, okullar ne zaman kapanacak? gibi sorular öğrenciler tarafından merak ediliyor. İşte detaylar

Ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanıyor?

Türkiye'de pandemi süreci ve yaz tatili sonrasında eğitim öğretim yılı 6 Eylül itibariyle başlamıştı. Öğrenciler şimdi de okullar ne zaman tatile girecek, ara tatil ne zaman sorularının yanıtlarını arıyor.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre 1. dönem ara tatili 15 Kasım ile 19 Kasım arasında gerçekleşecek. Haftasonları da hesap edildiğinde ise 13 Kasım Cumartesi günü başlayacak olan ara tatil 21 Kasım Pazar günü sona erecek ve 22 Kasım Pazartesi günü öğrenciler okullara dönecek. 

Ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanıyor?

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN

Bu eğitim öğretim yılı içerisinde sömestr tatili ise 24 Ocak'ta başlayacak ve 4 Şubat'ta son bulacak. Hafta sonları da dahil edildiğinde öğrenciler 22 Ocak Cumartesi günü tatile çıkacak ve 6 şubat pazar gününe kadar tatil sürecek. Öğrenciler 7 Şubat Pazartesi günü ise ders başı yapacak.

Son tatil ise Nisan'ın 11 ve 15'i araasında olacak. Haftasonları tatil edildiğinde bu ara, 9 Nisan Cumartesi başlayacak ve 16 Nisan Pazar günü bitecek. Öğrenciler 17 Nisan Pazartesi günü okula başlayacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2021-22 eğitim öğretim yılı 17 Haziran 2022'de sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim